maciejej Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Akwarium : 63l 60x30x35 Oświetlenie – T8 1x45W, 6500K Filtracja - Aquael Fan 1 Plus Grzałka - Elite 100W Podłoże – kamyki Nawóz – Filtus (w kulkach) Ozdoby - Korzeń Gatunki i ilość ryb : - 1 mieczyk (ona) - 1+3 razbora - 6 neon inessa Rośliny : -Ludwigia repens -Cryptocoryna Temperatura – 25oC Proszę o opinie ( zbiornik ma dopiero miesiąc ) i jakie rybki by można było jeszcze wpuścić, co polecicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Fajny korzeń Co do akwa to żwir potwornie gruby,fototapeta jest tandetna no i mało zielska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Nie jest tak źle Za małe akwarium na mieczyki Lepiej zostaw tylko jedną ławice Razbory/Neonki i zrób tak żeby było 10szt Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Ja na twoim miejscu wsadziłbym tu parkę ramirez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Oświetlenie – T8 1x45W, 6500K Powiedz mi kolego skąd wziąłeś pojedyńczą świetlówkę T8 o mocy 45 W i długości max 60 cm bo tyle zdaje się ma Twój zbiorniczek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desperat Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Ja bym dokupił trochę więcej roślin i dałbym coś na dno np. 6 kirysków pigmejów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
west000 Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Zbiornik ogólnie ciekawie się prezentuje. Zmieniłbym żwir na dużo drobniejszy i mieczyk nie bardzo tu pasuje. Też interesuje mnie ta świetlówka jakaś nietypowa. W kształcie "U" T8 robią? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejej Posted April 1, 2012 Author Share Posted April 1, 2012 Oświetlenie – T8 1x45W, 6500K Powiedz mi kolego skąd wziąłeś pojedyńczą świetlówkę T8 o mocy 45 W i długości max 60 cm bo tyle zdaje się ma Twój zbiorniczek Świetlówkę miałem już w klapie na akwa zamontowaną ) a co do roślin to właśnie mam zamiar kupić, ale nie wiem jeszcze jakie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejej Posted April 1, 2012 Author Share Posted April 1, 2012 Możecie jakąś polecić roslinkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejej Posted April 1, 2012 Author Share Posted April 1, 2012 I pytanie : Czy czarny bristol by pasował to tła na to akwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Oczywiście sam mam właśnie takie tło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejej Posted April 18, 2012 Author Share Posted April 18, 2012 Doszła pewna zmiana, nowe roślinki to rogatek i coś jak ludwigia, ale nazwy nie pamietam ;D Ziemia została wsypana pod kamienie i nawóz w kulkach. Aktualna obsada to : - 6 neon inessa - 4 razbora klinowa - 4 kiryski panda P.S. Danio pręgowane mam 4, ale to na chwilkę (są małe) bo przechowuje koledze przez tydzień bo wyjechał. A w tle będzie fototapeta z kamieni, ale dopiero idzie pocztą ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micuch11 Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Czarny bristol na pewno będzie pasował.Co do roślin to może moczarka,nurzaniec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejej Posted June 5, 2012 Author Share Posted June 5, 2012 Troche trzeba odświeżyć wątek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aoime Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Ymm... jest ładnie, ale więcej roślin i drobniejsza granulacja podłoża, bo mi to wygląda na 40l ? Wiem, że dasz radę i zagospodarujesz dobrze ten litraż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts