Bobix Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Witam, dzisiaj zauważyłem, że z dziury w korzeniu wyłania się coś zielonego Czy wiecie co to jest, i jak to usunąć ? Ta pleśń zaznaczona na czarno: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Na tej focie nic nie widać. Najprawdopodobniej to nie pleśń,tylko glony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 29, 2012 Author Share Posted March 29, 2012 Aha, a jeszcze dopiszę, bo na szybie mam takie glony w postaci zielonych punktowych kulek. Czy zaciemnienie akwa w obu przypadkach pomoże ? Jesteś pewien że to glony ? Jak się lepiej przyjrzeć to widać zieleń, przepraszam, ale nie miałem lepszego aparatu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Poczytaj. http://forum.superakwarium.pl/zielenice-punktowe-i-pyl-na-szybach-moje-eksperymenty-t45575.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts