everson Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Witam mam problem z "glonami" ? Jest to akwarium nowe , większość roślin ma takie jakby brązowe grudki na liściach ,brązowy piach czy coś w tym stylu ,nie bardzo wiem co to jest i jak sobie z tym radzić ? Czy ktoś mógłby mi pomóc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Brązowy piach? Najprawdopodobniej to okrzemki,są normą w świeżych baniakach. Z czasem same znikną. Daj fotkę tych glonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
everson Posted March 29, 2012 Author Share Posted March 29, 2012 Brązowy piach? Najprawdopodobniej to okrzemki,są normą w świeżych baniakach. Z czasem same znikną. Daj fotkę tych glonów. No własnie niestety nie wygląda mi to na okrzemki to są bardziej takie nakrapiane grudeczki brązowe ,nie mam możliwości zrobienia zdjęcia ,coś w stylu jakbys brązową ziemią posypał liście Link to comment Share on other sites More sharing options...
everson Posted March 30, 2012 Author Share Posted March 30, 2012 Halo czy ktoś mi pomoże ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalew79 Posted March 30, 2012 Share Posted March 30, 2012 Miałem coś takiego na korzeniu i na kilku liściach ale po pewnym czasie samo znikło (tylko w tym czasie eksperymentowałem dużo z Co2 i mikro i makro + EC ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts