kamil2963 Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 http://allegro.pl/ziemia-uniwersalna-kw ... 57306.html Była najtańsza, sprzedawca mówił że ilości tych związków sa bardzo małe. Czy ktoś jej używał ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Ja bym jej nie dawał.Postaraj się znalezc taką bez dodatkowych nawozów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil2963 Posted March 29, 2012 Author Share Posted March 29, 2012 No ale każda ziemia ma jakies dodatki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Ja bym jej nie dawał.Postaraj się znalezc taką bez dodatkowych nawozówJa powiem z doświadczenia, że jak dasz ziemie z dodatkiem nawozów to musisz przykryć grubszą warstwą żwiru i przez pierwszy miesiąc 0 nawozów i nie nie będzie. Czytałem o tym wiele i a końcu sprawdziłem na 2 baniakach, które były na ziemi z nawozami i nic się nie działo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil2963 Posted March 29, 2012 Author Share Posted March 29, 2012 Dzieki za odpowiedz. Nie chce poprostu ataku glonow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Dzieki za odpowiedz. Nie chce poprostu ataku glonowSama ziemia nie spowoduje ci ataku glonów.Nawet bez ziemi możesz mieć ich inwazję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 kamil2963, ja mogę tobie polecić same kulki gliniano-torfowe ponieważ ja już przerabiam któreś z kolei akwarium na ziemi i tak serio to nie widzę większej różnicy między ziemią, a kulkami glin-torf. Może dlatego, że oświetlenie nie było jakieś mega ale nawet jak by akwarium na ziemi było np. o 15% lepsze niż to na samych kulkach to ja bym stawiał na kulkach bo dużo mniej roboty, a jak nie planujesz oświetlenia rzędu 0,7W/l to na samych kulkach możesz założyć piękne akwarium holenderskie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts