krzysztof-g2 Posted March 28, 2012 Share Posted March 28, 2012 Witam. Kupiłem za grosze filtr taki jak w temacie, bez uszczelki pod głowice uszczelniłem to sylikonem akwarystycznym i na pewno nie cieknie. jedynie zastanawia mnie jego głośna praca:/ czy ten model już taki jest? wydaje mi się jakby łapał gdzieś powietrze, bo pod głowicą po zamknięciu i zalaniu jest taka powierzchnia powietrza, gdy go potrząsam przestaje pompować, ale nadal chodzi może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi? Czy może jest to wina jego ustawienia względem akwarium? ja miałem go tuż obok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 ... pod głowicą po zamknięciu i zalaniu jest taka powierzchnia powietrza, gdy go potrząsam przestaje pompować, ale nadal chodzi może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi?Musisz go odpowietrzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof-g2 Posted March 29, 2012 Author Share Posted March 29, 2012 wydaje mi się że to przez to że nie mam oryginalnej uszczelki, bo w jednym miejscu chyba ten sylikon przepuszcza :/ edit wydaje mi się że to przez to że nie mam oryginalnej uszczelki, bo w jednym miejscu chyba ten sylikon przepuszcza :/ widać to właśnie jak się spojrzy od doły na głowice to cały czas w jednym miejscu wydostaje się bąbelek powietrza.. uszczelnie to lepiej sylikonem i zobaczymy:) natomiast mógłby mi ktoś podać jakieś przykłady, linki do deszczownic do tego modelu eheim'a? aa i jeszcze co mam kupić na początek wężyka w akwa tam gdzie wsysa wodę? Andrerw: edytuj posty, nie pisz jeden pod drugim chyba, że minęło 24h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Może gdzieś zasysać powietrze , uszczelka to nie problem ,w necie kupisz za kilka groszy. Części do filtra znajdziesz w np. tu:http://www.akwamarket.pl/sklep/akwarystyka-slodkowodna-filtry-akwariowe-czesci-do-filtrow-eheim-2213-2313-2064/1.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof-g2 Posted March 29, 2012 Author Share Posted March 29, 2012 no tak uszczelka to nie problem ale najpierw zobacze sylikonem to uszczelnić, natomiast zastanawiam się w jaki sposób zrobić deszczownicę i tą taką rurkę do wsysania i mam pomysł, mogę do tego użyć rurek pcv do wody? leci w nich woda te takie białe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Możesz ich użyć jeśli kolor nie będzie Cię razić , smok zasysający musisz zrobić tak , aby ryby nie dostały się do filtra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof-g2 Posted March 29, 2012 Author Share Posted March 29, 2012 no dobra dzięki:) a słuchaj mam problem z moimi gupikami:/ może wiesz co im jest zdychają jeden po drugim co dziennie widze jedno działo rozkładające się na dnie:/ zauważyłem że jeden lub dwa mają na pysku taką jakby watę białą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Poczytaj o pleśniawce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts