Jump to content

Kurier siódemka.

Recommended Posts

Witam, otóż mam problem. Tydzień temu zamówiłem buty, zapłaciłem za nie. W końcu dziś zadzwoniłem do sprzedawcy. Napisał mi potem że przesyłka jest doręczona. Dzwoniłem na infonije. Też tak powiedzieli, i przekazali sprawę do Olsztyna. Znalazłem status wysyłki i doręczenia. I jest coś takiego:

post-6109-13685168664277_thumb.png

Nie wiem czemu jest tam ZWROT PRZEZ KURIERA.

W piątek mnie nie było w domu i zostawiłem kartkę "proszę zostawić przysyłkę u sąsiadki". Nic nawet kurier nie dzwonił. U sąsiadki kuriera nie było.

Może wiecie czemu tak jest?

Proszę o odp. (;

Kurier ma obowiązek przyjechać z paczką trzy razy, po każdej wizycie paczka jest zwracana do magazynu dlatego jest napisane że paczkę zwrócono po tych wizytach paczka zostaję odesłana do centrali głównej a następnie do nadawcy.

Kurier powinien zadzwonić do odbiorcy lub w inny sposób się z nim skontaktować.

A teraz realia, kurier ma dużo paczek i ma płacone za tzw. "Stopa" jeżeli przyjechał raz i nikogo nie było to powinien jak napisałem zadzwonić, może zapomniał. Następnego dnia pobiera tą paczkę z magazynu i ku jego zdziwieniu w twoim rejonie zamieszkania nie ma innej paczki a za to w innym ma 20 paczek - jedzie tam gdzie zarabia więcej.

Dzwoniłem i się tłumaczyli że musiała trafić pod niewłaściwy adres. A pisze w statusie że jest w magazynie. Złożyli interwencjie na Olsztyn. I jutro mają powiadomić gdzie ona jest. I jakimś cudem znajdzie się w magazynie.

Dzwoniłem i się tłumaczyli że musiała trafić pod niewłaściwy adres. A pisze w statusie że jest w magazynie. Złożyli interwencjie na Olsztyn. I jutro mają powiadomić gdzie ona jest. I jakimś cudem znajdzie się w magazynie.

I jak tam zagubiona paczka

Wczoraj, było parę razy dzwonione do nich i kurier w końcu przyjechał. Ale nawet podpisu nie chciał, chociaż się o niego upominałem. Bo pewnie podpisali na magazynie za mnie by paczkę mieć z głowy. Parszywa siódemka (:

Ja tak napiszę aby ktoś kto to czyta nie korzystał z usług siódemki. Ja miałem też same problemy z nimi. Nie mógł znaleźć najpierw domu, później niby nikogo nie było, a na końcu trochę ich wyzwałem przez telefon i paczka dopiero na drugi dzień przyszła czyli jak by policzyć koszta za telefon to za tą kasę można skorzystać z innych, a tym bardziej jak coś potrzebujemy na następny dzień bo mi przesyłka szła ok. 10 dni czyli trochę za dużo.

A co mają buty do akwarystyki - nie chcę być nie miła ale ja o takie coś na tym forum bym się nie pytała. Raczej na forum o firmach kurierskich i butach :P - może ktoś też miał takie problemy i w jakiś sposób udało mu się je rowiązać.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...