superakwarysta Posted March 26, 2012 Share Posted March 26, 2012 Niedawno w sklepie zoologicznym kupiłem 2 sumiki. Jeden to clarias batrachus (nie musicie pisać że dorasta do pół metra i wgl bo ja to wszystko wiem, przesiedziałem 2 dni przed kompem czytając wszystko o nim) a drugi ma identyczną budowę ciała, jest jak klon clariasa ale jest cały szary., a clarias jest biały z czarnymi plamami. O co tu chodzi? Sprzedawca w sklepie powiedział mi że to 2 różne rybki. Aha i bardzo ważne jest też to że muszę wiedzieć jak rozróżnić płeć clariasów. Jak to zrobić? Powiecie coś na ten temat? Przenoszę do odpowiedniego działu - Dulle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karkonosz Posted March 26, 2012 Share Posted March 26, 2012 Siedziałeś dwa dni przed kompem szukając i czytając wszystko o clariasach i nie natrafiłeś na żadną fotkę szarego osobnika? Musisz bardziej uważnie szukać. Ciekawe jest to, że w poprzednim temacie pisałeś, że nie masz tych ryb, a pytasz, bo interesuje to kuzyna, a teraz już je masz.. Najlepiej wrzuć fotkę tego szarego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
superakwarysta Posted March 26, 2012 Author Share Posted March 26, 2012 Oto zdjęcia tego sumika. Edit. Dulle Wiem że bardzo słabej jakości (woda jest czysta ale robię zdjęcia telefonem i wychodzi niewyraźnie). Postaram się zrobić coś lepszej jakości i wrzucić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
superakwarysta Posted March 26, 2012 Author Share Posted March 26, 2012 Drugie zdjęcie. Widok sumika z góry. 6.2. Jeżeli czas od napisania ostatniego postu nie przekracza 24h, oraz nie został on poprzedzony postem innego użytkownika, należy używać opcji „edytuj”. Dulle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karkonosz Posted March 26, 2012 Share Posted March 26, 2012 Na fotce jest clarias. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts