DeathMag Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Chciałem się dopytać odnośnie akwarium, gdyż chcę sobie kupić na 100% karliki szponiaste i jakieś jeszcze rybki. Doradźcie mi jakie i ile rybek i żabek. Wspomnę, że akwarium raczej będzie 50L:( mod.agunia997- Pisownia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Jakie będą wymiary akwa ? Na karliki zaleca się max. poziom lustra wody 25-30 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeathMag Posted March 25, 2012 Author Share Posted March 25, 2012 60x30x40 Edit: Jeszcze mam pytanko, ponieważ myślałem dodać do mojego akwarium glonojada/y... Czekam na odpowiedzi,pozdrawiam. mod.agunia997- Edytuj posty! Nie pisz z Caps Lockiem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Nie wiem jak będzie z karlikami. Trochę wysoko. Ale niektórzy hodują je w akwa o takich wymiarach, więc możesz spróbować. A na glonojada za małe akwa. Jedynie stado otosków 6 sztuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeathMag Posted March 25, 2012 Author Share Posted March 25, 2012 To wleje wody do około 25 cm i będzie git. Jeszcze się tylko przejdę do zoologicznego czy takie rybki są dostępne. Edit: A ile mogę karlików wpuścić? mod.agunia997- Kolejne upomnienie! Edytuj posty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Możesz wlać bez obaw więcej wody. Prawie max. Zostaw z 5cm. karlikom to wystarczy. A najlepiej żeby była to grupka, ok.3-4 sztuki Mogłoby być tak: 4 karliki szponiaste 6 otosków I jakaś mała ławica do tego (8 sztuk) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeathMag Posted March 25, 2012 Author Share Posted March 25, 2012 Jak będę w zoologu to wam napiszę jakie mają i mi doradzicie. Edit: I nie wiem jakie roślinki, ale to już chyba doradzą mi w zoologu. Myślę kupić do akwarium: -filtr dostosowany do litrażu, -grzałkę z termostatem, -lampkę mam po żółwiach, -no i jakiś korzeń ładny. A czy mogą być jeszcze skalary? I mam jeszcze akwarium 5L, mogę tam coś hodować? Czy lepiej wyrzucić akwarium? mod.agunia997- Za całokształt + 1. Radzę się dostosować do regulaminu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Skalary nie. Akwa 5l nie wyrzucaj. Przyda się jako kotnik, można też z tego zrobić żłobek, lub np. ślimakarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeathMag Posted March 25, 2012 Author Share Posted March 25, 2012 A jakie roślinki do tych rybek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Zależy jakie masz oświetlenie, i czy będziesz nawozić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willow Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Zależy jakie masz oświetlenie, i czy będziesz nawozić.No przecież napisał, że ma lampkę od żółwi. . A tak na serio to przydałoby się lepsze oświetlenie bo wątpię, czy przy takiej lampce cokolwiek urośnie. Prędzej będziesz miał wysyp glonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeathMag Posted March 26, 2012 Author Share Posted March 26, 2012 A jakie oświetlenie? mod.agunia997- Widzę temat nieco się "rozszerzył".. Oświetlenie,roślinki itp. - to nie ten dział,zamykam temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 26, 2012 Share Posted March 26, 2012 Wystarczyłaby standardowa świetlówka 15W Przy takim oświetleniu mógłbyś hodować mało wymagające rośliny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts