bimekAKWA Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 akwarium 54l 60 x30 x30 1+(1) Pielęgiczki ramireza* samiec ramireza padła miała dziwne czarne plamy na ciele i była pokryta śluzem jej pyszczek ajk tak jakby spłaszczył wyglądała jak taka z wodogłowiem) 2+2 Gupik endlera 12 Neon innesa 5 kirysków spiżowych Czy jak dam zamiast ramirez bojowniki 1+3 to będzie git nie będzie tłoku akwarium mam gęsto obrośnięte nie chcę się bawić w ramirezy już, bo ciągle pada samiec albo samica po tarle (nie wiem czemu Ph to 6-6,5 tem 26 stopni) Czy musze oddać gupiki też Wtedy obsada by wyglądała tak: 1+3 bojownik syjamski 12 neon innesa 5 kirysków spiżowych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Za małe akwarium dla spiżowych. Bojowniki mogą być zamiast ramirez. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Ramirezy są wrażliwe na "brudną" wodę i preferują wodę miękką. Może to jest przyczyna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Kiryski Pigmeje a,bo Pandy 6 sztuk i będzie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Może być tak: 8-10 neon innesa 6 kirysków panda (oddaj spiżowe) 1+1 ramirez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 1+1 ramirezKolega chyba mówił, że nie chce Ramirezów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Aha przepraszam moje niedoczytanie Więc bojownik może być jak doradzono wyżej. Pozdrawiam. nemo130: "Doradzono wyżej" więc po co ten post? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted March 22, 2012 Author Share Posted March 22, 2012 Nie wiem czy da rade wymienić te 5 spiżowych (4 zł sztuka) i dopłacić np 3 zł do 1 sztuki pigmeji albo panda bo są po 6 zł to by 1 zł zarobili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Nie wiem jak to jest z tym dopłacaniem. Dogadaj się czy byłaby taka opcja, że kupią od Ciebie ryby. A resztę dołóż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts