Jump to content

Akwarium 112l problem


 Share

Recommended Posts

Witam dziś założyłem akwarium i od razu nasila się masa pytań mianowicie wymienie te najważniejsze :

-czy po zastosowaniu o godzinie 13 antychloru mogę teraz dodać inny preparat ( dokładnie nawóz do roślin )

-rośliny już 1 dnia wszystkie zaczęły lekko gnić ,czyli zaczęły pojawiać się na nich lekko brązowe kolory .

Link to comment
Share on other sites

Z nawozów dla roślin na starcie tylko CO2. Reszta gdzieś po tygodniu najwcześniej - zresztą niech się madrzejsi wypowiedzą. To że rośliny marnieją to normalne - muszą się przyzwyczaić do nowych warunków. Potrwa to kilka dni.

 

Po diabła dałeś ten antychlor? Ryby już wpuściłeś czy jak?

Link to comment
Share on other sites

Lejesz nawozy, rośliny gniją. Pytanie czy nawozy jako tako będą w ogóle potrzebne :roll: że rośliny gniją na początku no to to się akurat zdarza, potrzebują czasu na przyjęcie się tym bardziej jeśli były kupione w sklepie. Pytanie podstawowe to jakie masz oświetlenie i podłoże ? Jeżeli oświetlenia będzie mało i w dodatku źle dobrane i jeszcze dodatkowo będziesz lał nawóz to może się to skończyć pięknym wysypem glonów :) sam to przerabiałem ;) Jeśli oświetlenie jest ok to i tak przez pierwsze 2 tygodnie dałbym sobie spokój jedynie puściłbym CO2.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...