Jump to content

ile rosną

szak123
 Share

Recommended Posts

Około 2 tygodnie przy dobrej diecie :)

:lol::lol:

Jeżeli chodzi Ci o to, by wpuścić je do ogólnego to po półtorej miesiąca będzie bezpiecznie, natomiast po 3 miesiącach osiągają dojrzałość w pełni. Nie wiem, gdzie koleżanka wyżej wyczytała o dwóch tygodniach ;-) Musimy pamiętać, że gupiki rosną wolniej od np. molinezji a już na pewno nie są to roślinki, których wzrost możemy przyspieszyć trzykrotnie to po prostu niemożliwe i może mieć poważne skutki w postaci niedorozwoju rybek ;-)

Około 2 tygodnie przy dobrej diecie :)

:lol::lol:

Jeżeli chodzi Ci o to, by wpuścić je do ogólnego to po półtorej miesiąca będzie bezpiecznie, natomiast po 3 miesiącach osiągają dojrzałość w pełni. Nie wiem, gdzie koleżanka wyżej wyczytała o dwóch tygodniach ;-) Musimy pamiętać, że gupiki rosną wolniej od np. molinezji a już na pewno nie są to roślinki, których wzrost możemy przyspieszyć trzykrotnie to po prostu niemożliwe i może mieć poważne skutki w postaci niedorozwoju rybek ;-)

Nie wyczytałam tylko hodowałam gupiki. Pytanie zrozumiałam jako: ile czasu od urodzenia potrzebuje gupik aby osiągnąć 1cm. U mnie trwało to ok. 2 tygodnie przy dobrej diecie. Jeśli chodzi o wpuszczanie do akwa ogólnego lub o dojrzałość płciową... Nigdzie o tym nie pisałam...

jakoś moje na ovo-vicie i tabletkach rosną 1cm w 2 tyg

uwierzę jak zobaczę ;-) wydaje mi się, że troszkę koloryzujesz. Jeden z moich znajomych hoduje gupiki od ponad 40 lat i jak sam przyznaje gupiki rosną do ok 3 miesięcy. Miesięczny narybek jest jeszcze na tyle mały, że może być podgryzany lub zjedzony przez inne rybki. :-) Ale kolega z 1 postu zrobi jak zechce, ja tylko mówię co wiem ;-)

aha, chyba że tak zrozumiałaś pytanie ;-) ja zrozumiałam, że chodzi o to czym karmić by rybki rosły o 1cm w tempie na dwa tygodnie.

Sylwix u mnie tyle urosły w pierwszych 2 tygodniach, później wzrost jest bardziej powolny... Zresztą uważam, że odpowiedź została udzielona, więc po co rozwlekać temat na kilka stron?

Temat do zamknięcia.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...