szak123 Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 ile będą rosły ze 1cm dwu dniowe gupiki malutkie przed wczoraj urodzone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobika Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 chodzi o czas, czy o długość ryby? jeśli o czas, to zależy od podawanego pokarmu, jeśli o długość, no to do osiągnięcia max. rozmiarów.. Sprecyzuj pytanie następnym razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Około 2 tygodnie przy dobrej diecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwix Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 ok 1 miesiac w kotniku ok 3tyg przy zwykłym pokarmie ok 2 tyg przy dobrym pokarmie Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted March 15, 2009 Author Share Posted March 15, 2009 aha pokarm wczoraj kupiłem nazwa Minimal firma TUBIFEX i pisze takie coś 100% czystość wody gwarantowana xD na takim urosną szybko???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalek1994 Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 zależy ile będziesz i jak często im go podawał. Ale nie przekarm ich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwix Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 dobry jest ovo-vit pokarm jajeczny zawiera dużo żółtka i trochę białka Rybki bardzo szybko rosną ja swoim miażdżę płatki na pył i to wpieprzają i szybko rosną Link to comment Share on other sites More sharing options...
blabla Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Około 2 tygodnie przy dobrej diecie Jeżeli chodzi Ci o to, by wpuścić je do ogólnego to po półtorej miesiąca będzie bezpiecznie, natomiast po 3 miesiącach osiągają dojrzałość w pełni. Nie wiem, gdzie koleżanka wyżej wyczytała o dwóch tygodniach Musimy pamiętać, że gupiki rosną wolniej od np. molinezji a już na pewno nie są to roślinki, których wzrost możemy przyspieszyć trzykrotnie to po prostu niemożliwe i może mieć poważne skutki w postaci niedorozwoju rybek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalek1994 Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Ja zawsze moim małym gupikom rozdrabniam suchy pokarm do dużych ryb. A co do wielkości to staraj się zrobić jak najwięcej miejsca gupikom to będą szybciej rosły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwix Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 jakoś moje na ovo-vicie i tabletkach rosną 1cm w 2 tyg Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Około 2 tygodnie przy dobrej diecie Jeżeli chodzi Ci o to, by wpuścić je do ogólnego to po półtorej miesiąca będzie bezpiecznie, natomiast po 3 miesiącach osiągają dojrzałość w pełni. Nie wiem, gdzie koleżanka wyżej wyczytała o dwóch tygodniach Musimy pamiętać, że gupiki rosną wolniej od np. molinezji a już na pewno nie są to roślinki, których wzrost możemy przyspieszyć trzykrotnie to po prostu niemożliwe i może mieć poważne skutki w postaci niedorozwoju rybek Nie wyczytałam tylko hodowałam gupiki. Pytanie zrozumiałam jako: ile czasu od urodzenia potrzebuje gupik aby osiągnąć 1cm. U mnie trwało to ok. 2 tygodnie przy dobrej diecie. Jeśli chodzi o wpuszczanie do akwa ogólnego lub o dojrzałość płciową... Nigdzie o tym nie pisałam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blabla Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 jakoś moje na ovo-vicie i tabletkach rosną 1cm w 2 tyg uwierzę jak zobaczę wydaje mi się, że troszkę koloryzujesz. Jeden z moich znajomych hoduje gupiki od ponad 40 lat i jak sam przyznaje gupiki rosną do ok 3 miesięcy. Miesięczny narybek jest jeszcze na tyle mały, że może być podgryzany lub zjedzony przez inne rybki. Ale kolega z 1 postu zrobi jak zechce, ja tylko mówię co wiem aha, chyba że tak zrozumiałaś pytanie ja zrozumiałam, że chodzi o to czym karmić by rybki rosły o 1cm w tempie na dwa tygodnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted March 15, 2009 Author Share Posted March 15, 2009 a jakiej temperatury potrzebują???ja w tej chwili mam 22 prawie 23 stopnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwix Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 a to mnie ciekawi w jakim akwa hoduje te gupiki bo ja hoduje gupiki już od prawie 10lat i zawsze na dobrym pokarmie rosną 1cm w 2tyg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blabla Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 w akwa? on ma mieszkanie wynajęte na same zbiorniki łącznie kilka tysięcy litrów puchar europy na wystawie poecilia reticulata, to mówi samo za siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
blabla Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 paletki to nie gupiki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Sylwix u mnie tyle urosły w pierwszych 2 tygodniach, później wzrost jest bardziej powolny... Zresztą uważam, że odpowiedź została udzielona, więc po co rozwlekać temat na kilka stron? Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts