A_n_e_t_a Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 Kupiłam ostatnio uzupełnienie do testu na fosforany formy JBL, nie było pełnego opakowania z instrukcją, czy ktoś moze mi napisać jak uzyć 2 probówek, 2 odczyników w zakraplaczach i proszku w fiolce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antyradar1 Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 Szukaj na necie a znajdziesz. Prawdopodobnie będzie tak samo jak z testem na żelazo do jednej probówki wlewasz wodę do drugiej wodę + krople są 2 buteleczki ale one są takie same + proszek, następnie odczekasz kilka minut i porównujesz ze skalą barwną. Na część kolorową stawiasz probówkę z samą wodą a na białą probówkę z odczynnikami. Musisz znaleźć instrukcję bo nie wiem jakie odczynniki w jakiej kolejności i ile. Proszę o to link wyraźny i przejrzysty. http://www.arofanatics.com/forums/showt ... p?t=379715 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_n_e_t_a Posted March 22, 2012 Author Share Posted March 22, 2012 Szukaj na necie a znajdziesz. Musisz znaleźć instrukcję bo nie wiem jakie odczynniki w jakiej kolejności i ile. dlatego zadałam to pytanie bo nie moge znaleźć na necie i tez nie wiem w jakiej kolejności i ile czy ktoś może pomóc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biały Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Proszę bardzo. A skalę barw posiadasz ? bo bez niej ani rusz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_n_e_t_a Posted March 22, 2012 Author Share Posted March 22, 2012 Biały, bardzo dziękuję skalę barw znalazłam na necie w nawet dobrej jakości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts