shadow125 Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 w Baniaku mam : -stado gupików tygrysich -stado molinezji -bocje -kosiarki -glonojady syjamskie -danio na wykończeniu -neonki na skraju życia -krewetki Baniaki mają 240L i drugi 200L czy mógł bym zadomowić jeszcze żabkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 Jaka jest wysokość akwa? Powyżej 30 cm żabki mogą mieć problem z pobieraniem tlenu. Poza tym są stadne. Przy bocjach chyba może być konflikt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow125 Posted March 20, 2012 Author Share Posted March 20, 2012 Wysokość to 50 cm ale przy jednym boku mam poustawiane roślinno-kokosowo-kamiennom ściankę prawie do tafli wody. Czemu bocje by nie pasowały z żabką? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 A jakie są te bocje? Bocje jedzą ślimaki, podjadają krewetki i często bywają agresywne wobec gatunków przydennych, mniejszych od siebie. Z żabkami nigdy nie słyszałam o takim połączeniu... Co do wysokości akwa, to wątpię, żeby wzniesienie z jednej strony załatwiało sprawę. Żaba nie będzie przecież siedziała ciągle z jednej strony. A pobieranie tlenu aż tak wysoko może być dla niej za dużym wysiłkiem - może chorować, być osłabiona i zdechnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow125 Posted March 20, 2012 Author Share Posted March 20, 2012 Bocje wspaniałe i pasiaste. krewetek mi nie zjadają i agresywne raczej nie są. ale skoro żabka ma popełnić seppuku to nie będę jej brał,. Dzięki wielkie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts