everson Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Jak w temacie wyniki raczej mam koszmarne GH 17 , KH 13 , PH 8 , akwarium założone 2 dni temu , rośliny zasadzone , jak mam obniżyć te wartości ... zależy mi na ph poniżej 7 ,więm ,że będzie to trudne ,ale mam nadzieję ,że możliwe ,filtr z osmozą odpada ,proszę o pomoc na inne sposoby ,dziękuję. ps Czy roślinom to zaszkodzi ? czy je utrace? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Bez wody ro nic nie zmniejszysz. Może masz coś w wodzie co zatwardza wodę i podnosi ph ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
everson Posted March 19, 2012 Author Share Posted March 19, 2012 nie ,tylko korzeń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
everson Posted March 19, 2012 Author Share Posted March 19, 2012 Zaopatrzę się w ową wodę ,mam do niej dostęp w pracy ,prosze mi odpowiedzieć czy takie parametry mają wpływ na moje rośliny ( mam bardzo bujną roślinność ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts