Trufl Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Otóż dwie Nikaraguańskie mają dziwny problem, płatwy boczne jedynie, są lekko sklejone jakby białawą substancją. Widać też na nich ubytki, ale nie jakieś ogromne... Nie widzę u tych ryb nic innego co mogłoby wskazywać na konkretną chorobę, nie są przeziębione gdyż stale utrzymuje 26-27 stopni? Dodatkowo ani dominująca ani najbardziej zdominowana nie mają tego problemu, jedynie dwie średnie. PH w granicach 7.8 - 8 . Odstawiłem RO i leję kranówkę. GH - 18 KH - 12 (około) Trochę się parametry pozmieniały po odstawieniu RO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 To raczej uraz, po obgryzieniu płetw lub po zatarciu. Ale mogę się mylić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trufl Posted March 19, 2012 Author Share Posted March 19, 2012 Wiesz co Bobix, one jak mocniej trzepią nimi to jakby czyściej wyglądają? Właściwie myślałem, że jakiś grzybek ale tu nie ma innych oznak, tylko jak widać kurcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts