domino Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Witam, wiem że to jest forum akwarystyczne a ja z takimi rzeczami ale może ktoś będzie coś wiedział na temat tej anteny. Chodzi o tą antenę: http://allegro.pl/antena-pokojowa-tv-dv ... 50275.html . Pisze że jest to pokojowa więc wystarczy ją na telewizor postawić? Jest tam dużo programów wypisanych (MUX-1: TVP1, TVP2, TVP Info, U-TV - program informacyjno-publicystyczno-poradnikowy, ESKA TV - muzyczny, ATM Rozrywka TV - rozrywkowy, Polo TV - muzyczny, popularyzujący polską muzykę. MUX-2:Polsat,Polsat Sport News,TVN,TVN7,TV Puls,TV4,TV8.MUX-3:TVP1TVP2TVP INFOTVP Kultura,TVP Historia.), czy one wszystkie będą po podłączeniu anteny? Z góry dziękuje za odpowiedzi i przepraszam za głupie pytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Będą odbierać , tylko musisz mieć tuner DVB-T do odbierania cyfrowej telewizji naziemnej , no chyba że już taki masz wbudowany w telewizor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Dokładnie jak wyżej napisane. Sama antena to nic nadzwyczajnego. Ja fakt że mam blisko do nadajnika, odbieram DVB-T na antence wielkości 15cm. Także reklama dźwignią handlu Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Zależy od miejsca. Do czasu kiedy przestaną emitować TV analogową możesz mieć problem z pierwszym multiplexem. Czyli polsaty i tvn-y pójdą, a multiplex TVP raczej po wyłączeniu analoga. Na chwilę obecną analog zabiera 85db sygnału. I jak koledzy wcześniej pisali potrzebny MPEG-4, lub tuner DVB-T. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts