Gr0m Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Witam jestem zdenorwowany,podniecony i jestem ucieszony, bo najprawdopodobniej za kilka dni bedzie mi sie gupik rozwiazywal:) i mam pytanko. Jak zachowuje sie gupik przed porodem? CZy nie strsuje go trzymanie w kotniku? dzis dalem ja do AQ 10L i tam mam butelke z otworkami i sobie tam plywa. Prosze o pomoc poniewaz bede pierwszy raz odbirac porod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reksor Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Ja znalazłem fajny temat o gupikach: "kompendium" wiedzy poszukaj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Gupik przed porodem robi się niespokojny, chowa się. Kiedy do "porodu" jest już blisko, to brzuch wydaje się być kanciasty. Trzymanie go w kotniku na pewno go stresuje. Dlatego trzeba rybę obserwować i dać ją tam jak najpóźniej. Ps. Temat poruszany wiele razy, przydatna opcja search.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr0m Posted March 14, 2009 Author Share Posted March 14, 2009 Spoko z tym "kompendium" Tylko ze jak jest ona w ogolnym to samiec lub dwojka samczykow ja gania to zle czy dobrze? EDIT: Prosze odpowiedziec ona jest w ciazy a SAMIEC ALBO DWA PLYWAJA ZA NIA NON STOP A ONA UCIEKA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3g00r Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Jest to normalne zachowanie gupików. Samce zawsze krążą wokół samicy - gdy samica jest kotna to tym bardziej nie będą dawać jej spokoju. W tej sytuacji lepiej żebyś odizolował samicę w kotniku by zapewnić jej spokojny poród Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwa40 Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 ja jak widze że ma się kocic to wkładam ją do drugiego akwa i tam sam pływa a jak się okoci to zpowrotem do ogólnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts