dominosv Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Mam problem z jedną molinezją otóż prze dłuższy czas pływa ona głową skierowaną w dół w pozycji pionowej, czy ktoś może wie o co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Zarzycki Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Dostosuj się do tego, wtedy szybciej zdiagnozujemy problem. przeczytaj-zanim-zalozysz-nowy-temat-t14640.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominosv Posted March 17, 2012 Author Share Posted March 17, 2012 Litraż: 54l Zbiornik dawno założony ok. 2lat temu Filtracja: Aquael FZN 2 (kaskada) Rośliny: - Hedyotis salzmanii - Rotala Rotundifolia red, green, indica - Hygrophila polysperma - Glossostigma elatinoides - Ammania Gracilis - mech jawajski i kilka innych których nazw nie pamiętam Brak na razie CO2, napowietrzenie nie potrzebne Temperatura 25 stopni C Nawozy: Micro i macro, Pokarmy podaję w płatkach parametry wody - nie znam Regularna podmiana wody co tydzień z odmulaniem dna Jutro postaram wstawić się zdjęcie Dodam jeszcze że nie dawno robiłem restart, i po restarcie akwarium tak się zaczęło dziać z tą rybą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Zarzycki Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Kup jutro testy na parametry wody! Po restarcie od razu wpuściłeś rybę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Na molinezje co najmniej 2 razy większe akwarium. Ile ona jest u ciebie ? Powinieneś urozmaicić pokarm, nie tylko płatki Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominosv Posted March 18, 2012 Author Share Posted March 18, 2012 Kup jutro testy na parametry wody! Po restarcie od razu wpuściłeś rybę?Niestety nie mam teraz pieniędzy na testy. Po restarcie akwarium dojrzewało 2 tygodnie, a ryby były w innym akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts