PaTrYk4 Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Witam. Kupiłem pokarm dla mojego glonojada zbrojnika są to tabletki(płaskie krążki) i stąt moje pytanie,ile mam mu dawać tych tabletek. Narazie dałem 4 ponieważ dopiero co go kupiłem i jeszcze jest nieśmiały. I jeszcze jedno pytanie, akwarium jest po restarcie i narazie nie mam roślin czy to może sie odbić na zdrowiu glonojada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Po 1 glonojad rośnie za duży jak na 54l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Po co aż 4? Wystarczy jedna. Jeszcze zależy jaki glonojad bo jest dużo odmian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwix Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 zależy jakiej wielkości glonek jak jest do 3cm to 1 tabletka jak jest większy to 2 a jak ma ok 6cm to 2-3 tabletki chyba że ma 15cm to wtedy możesz 3-4tabletki ale on i tak ci nie urośnie w akwa 54l lepiej oddaj go najszybciej szkoda ryby Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikom Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 ja daje 1 dziennie a w sklepie powiedzieli mi że pół na dzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwix Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 ale zalezy jakiej wielkosci taabletki Link to comment Share on other sites More sharing options...
pat75 Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 a jakiś korzeń w akwarium masz? zbrojniki potrzebują kawałka drewna, ze względu na procesy trawienne. I posadź rośliny. A jak będziesz miał komu oddać tą rybkę to zrób to, a zamiast niego kup do akwarium 5-6 otosków. A tabletki... wrzuć jedną i obserwuj na ile mu starczy. Może 1 na dzień będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Ja daje jedną tabletkę, a mam 2 zbrojniki(ok. 8cm) i 3 kiryski panda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekD Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Hymm.Jeżeli zauważysz , że tabletka została nie zjedzona to nie podawaj mu następnęj ponieważ zabrudzisz wodę. A jeśli będzie zjadał szybko to dawaj mu 2 razy dziennie bo nie zapominajmy , że on żywi się też glonami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTrYk4 Posted March 17, 2009 Author Share Posted March 17, 2009 Jeśli chodzi o kożenie to jest ich sporo i szerokolistne rośliny również sią znajdują,staram sie żeby akwarium było naturalne. Tabletki są małe ale raczej jedna mu wystarczy, narazie jest mały około 5 cm. A jeśli chodzi o akwa to podejżewam że bende kupywał większe ale to poczeka. Dzienkuje za wszystkie rady, naprawde mi pomogły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Jeśli chodzi o kożenie to jest ich sporo i szerokolistne rośliny również sią znajdują,staram sie żeby akwarium było naturalne. Tabletki są małe ale raczej jedna mu wystarczy, narazie jest mały około 5 cm. A jeśli chodzi o akwa to podejżewam że bende kupywał większe ale to poczeka. Dzienkuje za wszystkie rady, naprawde mi pomogły. Z tym "poczeka" to myśle że raczej nie bardzo. Jak ty byś się czuł w kawalerce? w 10 osób? A co do tabletek to na tetra...*=(zapomniałem jak się nazywają)=* Jest napisane by dawać je 10 minut przed zgaszeniem światła w Akwarium A i jeszcze jedno. Zwracaj uwagę na pisownie i koniecznie przeczytaj regulamin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts