@rek Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Witam. Chciałbym dokupić glonojada i zależy mi na tym żeby były one płci przeciwnej. Po czym mogę rozpoznać który jest samicą,a który samcem. Za pomoc z góry dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Nie glonojad tylko zbrojnik niebieski - o nich ci chodzi?? Pytam, bo są też różne odmiany jak i inne ryby błędnie nazywane glonojadami. O, które ci chodzi co do zbrojnika niebieskiego to samiec ma takie wąsiki na głowie, a samica nie ma nic - do akwarium 60l te ryby się nie nadają! (60l wnioskuje z podpisu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@rek Posted March 17, 2012 Author Share Posted March 17, 2012 Wąsacz kolczasty. Tak mam 60 l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 To tak samo jak u zbrojnika niebieskiego samiec ma wąsiki jednak obawiam się, że to akwarium jest dla niego za małe rośnie do 13-15 cm, a w takim akwarium skarłowacieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@rek Posted March 17, 2012 Author Share Posted March 17, 2012 OK. Dzięki za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Ale coś podobnego do twojego litrażu to Otoski. Tylko, że są to bardziej wymagające ryby niż Zbrojniki Niebieskie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@rek Posted March 17, 2012 Author Share Posted March 17, 2012 Tak, wiem. Pare osób mi o nich już mówiło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Tak, wiem. parę osób mi o nich już mówiło.Mam nadzieję, że nie dasz tej ryby (wąsacz kolczasty) do akwarium 60l! Info dlaczego podałam już wcześniej ;p. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts