robuch Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Witam. Moglibyście doradzić mi jakie rybki wpuścić do 270l (120x40x60) akwarium? Plan jest taki żeby żeby nie było w nim tłoku, myślałem o parce pielęgnic pawiookich jako główny temat do oglądania. Nie wiem tylko jakie inne rybki wpuścić, tak żeby się nie kłóciły ze sobą. Nie wiem też czy 270l to nie troszkę za mało na pielęgnice, z tego co czytałem to muszą mieć dużo wody. Aha, nie chciał bym mieć żadnych skalarów czy złotych rybek - nie podobają mi się Wiem, że mało precyzyjnie, ale nawet nie mam jeszcze tego akwarium, robię plan dopiero Pozdrawiam Z góry dzięki za wszelką pomoc. nemo130: Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Na pawiookie za małe akwarium. Poszukaj nieco mniejszych i daj z 2 lub 3 parki. Do tego dołóż parkę zbrojnika niebieskiego lub kiryśniki czarnoplame i będzie lalunia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Na pawiookie za małe. Pomyśl ewentualnie nad Tanganiką lub Malawi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robuch Posted March 16, 2012 Author Share Posted March 16, 2012 Co do Malawi - czy taka obsada(znalazłem gdzieś na forum) nie będzie się kłóciła w 270l? Wyczytałem że te rybki są terytorialne i bywają agresywne... 3x Neolamprologus Brichardi 2x Melanochromis auratus 2x Labidochromis Caeruleus 2x Melanochromis maingano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 To ktoś bzdury napisał. Nie dosyć, że agresywne ryby to jeszcze pewnie w parach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Jeżeli myślisz o jakiś Pielęgnicach to zaglądnij tutaj, tam masz podane gatunki Pielęgnic i litraż: pielegnice-amerykanskie-informacje-pytania-i-odpowiedzi-t32412.html Może coś wybierzesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbuh Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Zobacz p. skośnopręgie, są spokojne i parkę w takim akwa możesz spokojnie mieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts