gizmo84 Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Witam,minął już trochę czasu,kilku ryb się pozbyłem,na ich miejsce wskoczyła prawdopodobnie parka- barwniaków czerwonobrzuchych.Prosze o pomoc,czy aby na_pewno to jest para i która ryba to samiec,a która samica. Michał84:Pisownia! fotki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 To jest parka 1 Zdjęcie - Samica 2 Zdjęcie - Samiec Ps. Jak troszkę podrosną to wykoszą ci neonki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika06 Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Dokładnie. Na pierwszym i ostatnim jest samica, na środkowych zdjęciach jest samiec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gizmo84 Posted March 14, 2012 Author Share Posted March 14, 2012 Moje neonki są naprawdę duże,myślicie że barwniaki je będą ganiać akwarium 112l ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika06 Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Oczywiście ze będą, jak dojdzie do tarła (a wiadomo że dojdzie bo para) staną sie bardzo agresywne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 U mnie dopadały kiryski i mieczyki I dlatego teraz są same Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika06 Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 U mnie planowo będzie para na 54l. Reszte ryb odławiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Za małe akwarium na barwniaki min.70cm ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
logitech Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Tyle że to są dopiero podrostki. Zanim dojdzie do pierwszego tarła to poczeka jeszcze(jeśli wogóle dojdzie). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Za małe akwarium na barwniaki min.70cm ! Stawiałbym na 80cm. Standardowe 112l jest dla nich odpowiednie, lecz nie można wtedy dać tam za dużo innych ryb, gdyż mogą je atakować. Tyle że to są dopiero podrostki. Zanim dojdzie do pierwszego tarła to poczeka jeszcze(jeśli w ogóle dojdzie).To, że są to młode gatunki nie oznacza, że można trzymać je w za małym akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
logitech Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Tyle że to są dopiero podrostki. Zanim dojdzie do pierwszego tarła to poczeka jeszcze(jeśli w ogóle dojdzie). To, że są to młode gatunki nie oznacza, że można trzymać je w za małym akwarium. Nie napisałem że można trzymać je w zamałym zbiorniku. Akwarium 112l im starczy, sam trzymam barwniaki w takim baniaku tyle że to już ryby wyrośnięte i im takie akwarium w 100% starcza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts