monika06 Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Witam.Chciałam przedstawic moje akwarium.Akwarium za tydz. skończy rok.240l. Wymiary dł.121, szer.41cm, wys.55cm.Pokrywa oświetleniowa ze świetlówkami (120cm.) swietlówki T5x54WGrzałka Juwel 200Watt.Filtr: 1x filtr Bioflow 3.0 z pompa o wydajności 600l/h.Rośliny:-anubias barteri-microsorum oskrzydlona-trawa akwariowa nurzaniec-żabienica blehera-galęzatka kulistaPodłoże:Piasek czarny bazaltowy 0,1mm-0,3mmKorzenie, kokosy, szyszki olchy, liscie dębuObsada:-2x skalar (para)-20x razbora klinowa-3x kirysek pstry2x zbrojnik niebieski1x Hypostomus plecostomus 28cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Akwarium bombowe!Naprawdę mi się podoba-takie klimaty lubię Jedyne co jest do poprawy to:wybrać te białe kulki z podłoża,oddać pleco i dokupić 3 kiryski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika06 Posted March 14, 2012 Author Share Posted March 14, 2012 Ten biały żwir to był mój największy błąd :/, ale nie mam cierpliwości go już wyciągac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 To przy odmulaniu spróbuj zassać część Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Aranżacja w moim guście Piękne korzenie. Fakt biały żwirek jest masakryczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Zależy dla kogo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika06 Posted March 14, 2012 Author Share Posted March 14, 2012 Dziękuje. Co do żwirku to nawet przy odmulaniu nie da rady, poprostu już przestałam się nim przejmować . Największy korzeń to ostatnie znalezisko na spacerze , reszta jest kupiona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Akwarium bombowe!Naprawdę mi się podoba-takie klimaty lubię Jedyne co jest do poprawy to:wybrać te białe kulki z podłoża,oddać pleco i dokupić 3 kiryski Dokładnie słowo w słowo, tak samo pomyślałem jak ujrzałem ten zbiornik. Moniko gratulacje. Super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika06 Posted March 15, 2012 Author Share Posted March 15, 2012 Dziękuje . Pleco jest u mnie od początku. Czasami mnie już denerwuje bo robi demolke w akwarium, mimo wszystko to mój pupil i nie mam serca go oddać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Ryba jest stanowczo za duża do tego litrażu, będzie karłowaciała (chodzi mi o pleco). Poza tym, cóż... nic specjalnego Żartuję - bardzo fajne akwa. Podoba mi się praktycznie wszystko. Nawet ten żwirek nie razi aż tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Fajowe akwarium. Mi z korzeniami się nie udaje nigdy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika06 Posted March 15, 2012 Author Share Posted March 15, 2012 Ja jak szukałam korzenia to nic nie było, a teraz znalazłam przypadkowo na spacerze z psem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Aha no ja pokombinuje może się uda za tym razem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaniec Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Świetne akwarium-fajne korzenie Naturalne i takie dzikie... ten żwir nie razi tak bardzo, żeby go specjalnie wymieniać. Będę śledzić, czy coś się zmienia, bo naprawdę bardzo mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika06 Posted March 16, 2012 Author Share Posted March 16, 2012 Dziękuję bardzo za miłe słowa . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pstrag222 Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Fajne , mroczne i ciekawe . Ten , żwirek w cale tak nie razi , a nawet dodaje uroku baniakowi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika06 Posted March 17, 2012 Author Share Posted March 17, 2012 Po wrzuceniu tego żwirku żalowalam, miałam kilka prób wyławiania go a teraz to juz mi obojętne... Dzięki za miłe komentarze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika06 Posted March 27, 2012 Author Share Posted March 27, 2012 Kilka fotek z dzisiaj: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted March 28, 2012 Share Posted March 28, 2012 Nadal robi się fajnie, nie myślałaś o jakiś roślinach, jak i coś na korzonka np. anubiasy lub jakieś mchy takie do tego biotopu. A sorrki anubiasy są, ale no trochę za małe może jak podrosną będzie już ok. Jak dla mnie akwarium na 5+. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 28, 2012 Share Posted March 28, 2012 Przepiękne,ale więcej pisti się zda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika06 Posted April 3, 2012 Author Share Posted April 3, 2012 Nadal robi się fajnie, nie myślałaś o jakiś roślinach, jak i coś na korzonka np. anubiasy lub jakieś mchy takie do tego biotopu. A sorrki anubiasy są, ale no trochę za małe może jak podrosną będzie już ok. Jak dla mnie akwarium na 5+. Planuje kupić mchy i obsadzić nimi korzenie, tylko że mchy nie chcą zbytnio u mnie rosnąć . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 ... to to sie wkurzyłem..jarasz się że masz 30 cm pleco i nie dasz zdjęcia-.- żaaart.. akwarium super....a ten korzeń...gdzie mieszkasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek3160 Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Akwarium ładne tylko podłoże jakieś takie pstre . Ile świetlówek Ci obecnie świeci ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika06 Posted April 3, 2012 Author Share Posted April 3, 2012 Akwarium ładne tylko podłoże jakieś takie pstre . Ile świetlówek Ci obecnie świeci ? Oświetlenie mam T5 2x 54 W. ... to to sie wkurzyłem..jarasz się że masz 30 cm pleco i nie dasz zdjęcia-.- żaaart.. akwarium super....a ten korzeń...gdzie mieszkasz? Korzen znaleziony jeśli chodzi o tego wielkiego, nie mieszkam w Pl ale piekne korzenie są wszędzie ;D.... Fotki z dzisiaj: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Masz 2 rzeczy do zrobienia: 1)Czekaj aż się pistia rozrośnie, 2)Wyjmij te białe kupli Prs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts