Wazon Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Zrobiłem kotnik dla glonojadów najpierw przykleiłem pokrywę od cd silikonem sanitarnym ale nie trzymało więc skleiłem poxipolem. Nie wiem czy jak włożę to do akwarium to mi rybki nie popadają. Będę go wkładał gdzieś za 2 miesiące to może te trujące substancje z kleju się ulotnią. Co o tym myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Na opakowaniu jest napisane że wpływa toksycznie na środowisko wodne , więc i po roku czekania nic to nie da. Możesz potruć ryby. Reaguje w kontakcie z wodą i wydziela toksyczne substancje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wazon Posted March 13, 2012 Author Share Posted March 13, 2012 To czym to skleić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Silikonem akwarystycznym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis96 Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Tak jak mówi kolega wyżej , sylikon akwarystyczny najbardziej się tu nada. Po za tym możesz też przy pomocy tego silikon pokryć tą rurkę kamyczkami. Poszukaj w dziale ,,Zrób to Sam '', tam coś takiego widziałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wazon Posted March 13, 2012 Author Share Posted March 13, 2012 gdzie ja taki silikon kupię? Zaczynaj zdania wielką literą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis96 Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 W większym sklepie akwarystycznym powinieneś dostać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Nie musisz niczego kleić. Na tej średnicy PCV pasuje pokrywka od spray-u.Trzyma się idealnie bez klejenia. W tak zaślepionej PCV wycierały się moje glonki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wazon Posted March 13, 2012 Author Share Posted March 13, 2012 Moglibyście przesłać link tej rurki oklejonej żwirkiem? Bo nie mogę znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willow Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Nie ma w tym żadnej filozofii. Smarujesz rurkę silikonem i obtaczasz w żwirku ale ja na twoim miejscu obwiązałbym ją mchem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Patentów na ukrycie rurki jest kilka. Żaden problem zrobić tak jak Willow napisał. Zamykam temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts