popowski15 Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Witam, powiedzcie czy mam coś zmienić ? Dlaczego po 3 tygodniach woda jest jeszcze zamulona ? filtr ma być wyżej czy niżej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis96 Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Ja na pierwszy rzut oka to pozbyłbym się tej ozdoby na środku , tych muszelek jak dobrze widzę oraz wymieniłbym oczywiście roślinki na żywe. Ale to Tobie ma się podobać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Wymienić należy właściwie wszystko: Żwirek na drobny 1-3mm, fototapetę na jednolite tło Wywalić muszlę i te pseudo-ozdoby, Jakie są wymiary akwa i obsada? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popowski15 Posted March 12, 2012 Author Share Posted March 12, 2012 Wymienić należy właściwie wszystko: Żwirek na drobny 1-3mm, fototapetę na jednolite tło Wywalić muszlę i te pseudo-ozdoby, Jakie są wymiary akwa i obsada? 72 litry 10 mieczyków 4 glonojady 2 rekinki 10 neonków 3 rybki zapomniałem jak sie nazywaja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Podaj wymiary jak kolega pisał. Ale już mam podejrzenie że obsada fatalna nie znając litrażu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popowski15 Posted March 12, 2012 Author Share Posted March 12, 2012 Podaj wymiary jak kolega pisał. Ale już mam podejrzenie że obsada fatalna nie znając litrażu. 72 litry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Cała obsada do oddania! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popowski15 Posted March 12, 2012 Author Share Posted March 12, 2012 Cała obsada do oddania! Dlaczego ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Zostawić możesz tylko neonki i te 3 rybki, którymi wydają mi się gupiki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Bo masz za małe akwarium. Neonki mogą zostać, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popowski15 Posted March 12, 2012 Author Share Posted March 12, 2012 Bo masz za małe akwarium. Neonki mogą zostać, powiec jeszcze ze nie wystarczy dla bojownika hahaha. po za ty chodziło mi o wygląd ogólny i o przyczynę zmulenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Sam pytałeś dlaczego za małe na te ryby, więc nie najeżdżaj na kolegę. A co do wyglądu to wszystko do wymiany oprócz wody i sprzętu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Wygląd do bani, obsada do wymiany. Jak nie chcesz pomocy to trudno, męcz dalej ryby! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Jaki masz filtr? Jak go czyścisz? Czy podmieniasz wodę? Napisz więcej szczegółów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 A teraz pomyśl,że może przerybienie jest kwestią mętnej wody+ozdoby,które niezle wpływają na parametry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Jak nie chcesz mieć mętnej wody to dostusuj się do rad ludzi którzy mają duże doświadczenie a nie śmiejesz się z porad jak dobrze doradzają. Jak jesteś najmądrzejszy to po co dajesz na forum swoje akwa, jeśli nie jesteś sadystą to oddaj te biedne rybki, i dostosuj obsade do porad . Co do akwarium to wygląda na plastikowe i sztuczne roślinki daj żywe bo one w jakimś stopniu też wpływają na przejrzystość wody i pochłaniają szkodliwe dla ryb substancje z wody wodociągowej. W punktach wypisze Ci co zrobić żebyś nie narzekał na brudną i mętną wode i żeby to jakoś wyglądało estetycznie i rybki czuły się dobrze. 1.Zredukuj obsadę (moja propozycja) 10-15 neon innesa (lub zielony) 1+1 Pielęgniczki ramireza 1+2(3) Pielęgniczki kakadu Oczywiście albo ramirezy albo kakadu I zamiast glonojadów otoski 6 sztuk Gupiki mogą zostać 2.Zmień podłoże na bazalt lub droby żwir przypominający piasek 1-3mm 3.Kup żywe rośliny Wysokie na tył np (moczarka kanadyjska, nurzaniec) Na środek niższe I na 1 plan jakiś trawniczek. 4.Wywal ozdoby i muszelki bo psują parametry wody Zamiast nich daj Korzeń (spreparowany nie taki z dworu ) Kokos Mam nadzieje że zastosujesz się do mojej propozycji i nie olejesz tego bo szkoda patrzeć na taką obsade i wygląd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts