selsowa Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Witam, Kilka miesięcy temu zakładałem pierwsze akwarium i przy okazji kupiłem kilka roślin. Niestety nie zapisałem sobie ich nazw i teraz mam problem. Ponieważ lubię porządek i lubię wiedzieć co mam proszę o pomoc. Roślinka jest mała, nie ma liści, zamiast łodyżek ma takie jakby rurki zielone tylko. Coś jak trawa, ale zamiast blaszek rurki. Rozrasta się wypuszczając w podłożu korzeń, z którego co 1-2 cm. wychodzą na wierzch po dwa nowe pędy (też takie rurkowate). Mimo wysiłków nie udało mi się jej odnaleźć zdjęcia w internecie. Roślina jest raczej pospolita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 To zrób jej zdjęcie i tu wrzuć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selsowa Posted March 12, 2012 Author Share Posted March 12, 2012 Postaram się, ale mi zdjęcia mojego akwarium jakoś nie wychodzą. Kiepski aparat, prawie nic na nich nie widać. Miałem nadzieję, że ktoś odgadnie bez zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selsowa Posted March 14, 2012 Author Share Posted March 14, 2012 Przepraszam, że tyle razy, ale próbowałem na różne sposoby wysłać jak najlepszą jakość zdjęcia. Może linkiem będzie lepiej http://chomikuj.pl/s.sowa/P1010510(1),1510765275.JPG Mod Janusz---Fotki ni ma,a poprzednie posty zostały skasowane.Naucz się edytować posty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 I na żadnym nic nie widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selsowa Posted March 15, 2012 Author Share Posted March 15, 2012 Mod.Janusz--Edytuj posty. jak się kliknie w link to tam widać, pierwsze zdjęcie z góry ma 3mb. Jak inni wrzucają zdjęcia tak dobrej jakości?? Dziękuję za cierpliwość, podglądnołem gdzie inni umieszczają zdjęcia, i teraz powinno być łatwiej. Czy ktoś wie jak nazywa się ta roślina w tle?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuska Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Lieopsis Link to comment Share on other sites More sharing options...
selsowa Posted March 19, 2012 Author Share Posted March 19, 2012 Dziękuję!!!! To będzie to. Jestem zobowiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts