WITMEN18 Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 Witam. Zakupiłem akwarium o poj.126l. Aktualnie miałem 60l. Obsada: 5 neon, 1 zbrojownik (mam zamiar dokupić 1), 2 kirys pstry, 2 kirys spiżowy, 4 rozbora klinowa, 4 molinezje czarna, 6 gupik(mam zamiar się ich pozbyć), 1 mieczyk samiec (samica zdechła ze starości), 2 kardynałek chiński, 4 danio (2 czerwone, 2 zielone). Z jakich powyżej gatunków mógłbym dokupić do nowego akwarium 126l. Cy mogę dokupić 2 lub 4 gurami mozaikowe. jakie ryby (z większych które rosną min.8-9cm) mógłbym mieć ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 Ale misz masz.Zdecyduj się na konkretne rybki.Moje propozycje to: a)1+2 mieczyk 1+2 molka 6 kirysków pstrych b)1+3 gupik 15 razbora klinowa/neon inessa 1+1 zbrojnik niebieski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 Witam. Zakupiłem akwarium o poj.126l. Aktualnie miałem 60l. Obsada: 5 neon, 1 zbrojownik (mam zamiar dokupić 1), 2 kirys pstry, 2 kirys spiżowy, 4 rozbora klinowa, 4 molinezje czarna, 6 gupik(mam zamiar się ich pozbyć), 1 mieczyk samiec (samica zdechła ze starości), 2 kardynałek chiński, 4 danio (2 czerwone, 2 zielone). Z jakich powyżej gatunków mógłbym dokupić do nowego akwarium 126l. Cy mogę dokupić 2 lub 4 gurami mozaikowe. jakie ryby (z większych które rosną min.8-9cm) mógłbym mieć ? Więcej neonków minimum 10, więcej rozbory, one i neony to ryby stadne trzymane w ławicach. Pozbyłbym się molinezji i pawiego. Co do kirysków zdecydowałbym się na Twoim miejscu na jeden gatunek i 4 sztuki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 Zrób tak: 20 neon innesa/danio pręgowany 1+2 molinezja 1+1 zbrojnik 6 kirysków spiżowych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 Zrób tak: 20 neon innesa/danio pręgowany 1+2 molinezja 1+1 zbrojnik 6 kirysków spiżowych 6 kirysków spiżowych - za dużo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 Zrób tak: 20 neon innesa/danio pręgowany 1+2 molinezja 1+1 zbrojnik 6 kirysków spiżowych 6 kirysków spiżowych - za dużo Kiryski są stadne minimum 6 sztuk trzymamy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 Ale nie w takim litrażu. Co zrobi po roku gdy kiryski podrosną? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 Spiżowy nadaje się do tego litrażu w liczbie 6, bo nie rośnie duży. Ryb stadnych nie można trzymać w mniejszej ilości, bo to ma na nie negatywny wpływ. Tracą charakterystyczne dla gatunku zachowania i potem pojawiają się tematy o ich dziwnym zachowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts