Goplana66 Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Czy mogę trzymać w 160l akwarium takie ryby jak * pielęgniczka kakadu * barwniak czerwonobrzuchy Jeśli tak to ile mogę ich mieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Podaj wymiary akwarium. Jakaś dodatkowa obsada? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goplana66 Posted March 10, 2012 Author Share Posted March 10, 2012 100x40x40 A co do innych ryb to nie wiem na pewno coś wykombinuję, ale najbardziej mnie interesują te ryby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Nie. Nie łączyłbym żadnego gatunku z tych rybek w tym litrażu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willow Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Ale jeśli zdecydowałbyś się na jeden z tych gatunków to kakadu w ilości 1+3 lub barwniak w ilości 1+1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goplana66 Posted March 10, 2012 Author Share Posted March 10, 2012 A nie mogą być obydwa te gatunki razem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Możesz spróbować, ale moga być problemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Zgadzam się z przedmówcami. Nie jest to wskazane. Będą między sobą rywalizować i wątpię żebyś trafił na jakieś dwa bardzo spokojne samce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 U mnie np. Samica jest agresywniejsza od samca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Ja nie polecam łączyć barwniaków z kakadu U mnie były z ramirezami to ramirezki ciągle siedziały w kącie gdyż barwniaki im nie dawały spokoju. Podejrzewam że podobnie może być z kakadu Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goplana66 Posted March 10, 2012 Author Share Posted March 10, 2012 Ja mam barwniaki i ramirezy i żyją w zgodzie. Tylko chciałbym sobie dokupić pielęgniczi kakadu bo bardzo mi sie podobają. A bardziej agresywne są barwniaki czy kakadu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Tak jak wspominałem zawsze się trafią spokojne okazy. Tak jak z tym Bojkiem. Ostatnio ktoś na forum pisał, że spokojnie z Gupikami pływał. Wszystko zależy od charakteru ryb. Kakadu do Barwniak + Ramirez kategorycznie odpada. Barwniaki są agresywniejsze od Kakadu, ale tak jak wspominałem. Możesz trafić na spokojne Barwniaki i agresywne Kakadu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts