mariusz1973mw Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Witam.Czy ktoś trzymał te rybki razem w jednym akwa. Chodzi mi o to czy nie będą rywalizować o kryjówki,nie chce żeby piskorki były "wygryzione"ze swojego kokosa.Jeszcze jedno czy bocja nie zasmakuje w ampulariach śr.ok.3cm.Akwa 200litrów.Obsada 6 x neon innesa,6x neon czarny,5x rozbora klinowa,4x kirys spiżowy,4x cierniooczek i to miało być wszystko, ale w końcu dopadły mnie ślimaki i mam zamiar kupić dwie bocje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
balons Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 hmm moge Ci powiedzieć tylko ze bocja wciągnie amplurie jak makaronik Link to comment Share on other sites More sharing options...
thugdogg Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 sprobuj tego http://www.allegro.pl/item573257156_zes ... wione.html sam zakupilem i jak narazie slimaczki gina w akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Mam wrażenie ze kolega nie chce sie rozetawać ze swoimi ampulariami wiec ta aukcja do niczego mu sie nie przyda.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thugdogg Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 moze je odlowic na jakis czas a potem wpuscis spowrotem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz1973mw Posted March 13, 2009 Author Share Posted March 13, 2009 Myślałem nad tymi ślimakami Helenami ale po buszowaniu na forum wywnioskowałem że bocje są najlepsze, z kryjówkami sobie poradzę.Z tego co napisał balons to nie jestem zadowolony bo ampularie są i ładne i ciekawe do obserwacji. Ale jak ok.4cm.rybka bo takie widziałem w sklepie może zjeść 3cm.ampularie. Wiem jak duże rosną bocje ale według opisów rosną bardzo wolno. Jeszcze dziwi mnie i wkurza fakt że we wszystkich zoologach jakie znam oraz te które poleciłem na rankingu sklepów na pytanie o ślimaki helena mówią "tu nie pracuje Hela", po prostu jajka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
balons Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Kolego powiem tak kolega miał 3 bocje(max 5cm) i amplurie miały 3-4cm to szczątki ślimaczków unosily sie po wodzie a woda tak smierdziała ze szok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Ale kolega też się pytał czy bocje można trzymać z piskorkami,ja się jeszcze zapytam czy też mógłbym bocje trzymać z kiryskami bo sam jestem ciekaw.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lidka Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Ja mam 2 bocje i z tego co widzę to żyją w zgodzie z innymi rybkami.Zresztą przed zakupem zapytałam sprzedawcy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
pat75 Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 nie ma problemu, bocje mogą być z piskorkami, wystarczy zapewnić liczne kryjówki w akwarium. Z kiryskami oczywiście też (ktoś tu o to pytał). To towarzyskie ryby. A ampulariom będą dokuczać na pewno skubiąc je przy każdej okazji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol112 Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 w dorosłych ampulariach niepowinna smakować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 Myślę, ze odpowiedzi zostały udzielone i temat można zamknac. W razie jeszcze jakichś wątpliwości związanych z tematem prosze autora o PW do mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts