Wazon Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 Zakładam 112 l akwarium zamierzam tam wpóścić: 3 glonojady 3 kiryski 3 mieczyki 3 gupiki 3 molinezje ostrouste 6 neonów inessa 6 danio pręgowany jak 3 to 2 samice i 1 samiec proszę o ewentualne poprawki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 Zbrojniki 1+1 Kiryski 6 Mieczyki odpadają gupik 1+2 Molinezja 1+2 Neonki 15 bez danio Teoretycznie mógłbyś dać po 6 neonków i danio ale efektu nie będzie żadnego. Lepsza jedna większa ławica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wazon Posted March 9, 2012 Author Share Posted March 9, 2012 Wielkie dzięki Dlaczego mieczyków nie. Mam zoologik gdzie kobieta ma piękne mieczyki,podjarałem się. Edit: I jeszcze jak 6 kirysków to ile samców,a ile samic. Michał84:Edytuj posty i pisownia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 Za małe akwarium na mieczyki a poza tym masz już wystarczająco dużo wybranych ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrykw1988 Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 zastanów się nad gupikami bo jak się zaczną mnożyć to sobie nie dasz rady. Ja to przerabiałem. Rybki ładne to fakt. Jak już to weź same samce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moni89 Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Witam. Bardzo proszę o ocenę takiej obsady ( standardowe 112 l ) : Molinezja Black Molly 1+3 Pyszczak Saulosi 1+4 Platka 6-8 Kirysek lamparci lub panda 6 Czy mogę wymieszać dwa gatunki kirysków - np. 3+3 ? Czy do tego zestawu można dodać jeszcze jakieś ryby ? Ewentualnie, czy Proporczykowiec wchodzi w grę, czy nie bardzo ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wazon Posted March 16, 2012 Author Share Posted March 16, 2012 Ja jestem początkującym akwarystą,ale ponoć lepiej jedną odmianę kirysków,ja będę kupował 6x panda Edit: Co do reszty to Ci nie doradzą bo nie mam pojęcia. Michał84: 1.Edytuj posty 2.Pisownia 3.+1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moni89 Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Dzięki za kiryski. Z resztą spróbuję w innym temacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramirez2000 Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Witam. Bardzo proszę o ocenę takiej obsady ( standardowe 112 l ) : Molinezja Black Molly 1+3 Pyszczak Saulosi 1+4 Platka 6-8 Kirysek lamparci lub panda 6 Albo pyszczaki , albo reszta obsady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts