chudy3681 Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Witam. Chciałbym zaprezentować swoje akwaria: * -kształt kula bodajże 1.5l -oświetlenia brak -filtracji brak -ogrzewania brak -podłoże biały żwirek -roślinki paprotnica szerokolistna i jeszcze jedna kupiłem jako moczarke -obsada brak Fotka: http://imageshack.us/photo/my-images/713/p3030423.jpg/ * -kształt kula 0.7l -oświetlenia brak -filtracji brak -ogrzewania brak -podłoże czerwony żwirek -roślinki moczarka kanadyjska -obsada brak -ozdoby kamienie Fotka: http://imageshack.us/photo/my-images/839/p3030424.jpg/ Proszę o opinie. A także jaka była pierwsza reakcja po przeczytaniu tytułu ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 No i niech tak zostanie z tą obsadą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Możesz tam wsadzić np. harem stułbi, lub stadko pantofelków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Pearl Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Możesz też hodować bakterie lub glony Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudy3681 Posted March 8, 2012 Author Share Posted March 8, 2012 No i niech tak zostanie z tą obsadą.Do tej większej wsadzę z 3 welony i 10 kardynałków a do mniejszej 6 pyszczaków złocistych. Żarcik oczywiście z tymi obsadami, jedyne co to wsadzę to może do jednej świderki a do drugiej zatoczki różowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Akwarium za małe na ślimaki, tym bardziej kula ! Jakchcesz chodować ślimaki to kup akwa 5l. Bo w jednym litrze to ci się one nie pomieszczą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudy3681 Posted March 8, 2012 Author Share Posted March 8, 2012 Gdzieś czytałem że można. Co z nimi się stanie jak bym je tu wrzucił? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 To się stanie, że w takim g*wnie(przepraszam za słownictwo) nie będziesz miał filtracji, a jeśli chcesz tam trzymać ślimaki, to jeden drugiemu będzie właził na skorupę, a co to za życie dla nich jak sam nic nie będzie mógł robić ? Zero prywatności i wolności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudy3681 Posted March 8, 2012 Author Share Posted March 8, 2012 No to nic nie będzie. Jedynie bakterie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Nie powiem nic o pierwszym odczuciu bo to by mogło być zbyt bolesne dla Ciebie........serio nawet grama wyczucia estetyki.Osobiście podejrzewam,że dołączyłeś do coraz szerszego grona społeczności internetowej robiącej sobie jaja z wszystkiego dookoła i puszących się kolejnymi prowokacjami-bo jak nazwać te "eksponaty" które nam zaprezentowałeś?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudy3681 Posted March 8, 2012 Author Share Posted March 8, 2012 Runner wolał byś aby w tych kulach u kogoś mieszkały(przeżywały horror) ryby? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Powinno być takie coś, że od razu jak ktoś wjedzie na forum z takim tematem (pomóżcie z obsadą w kuli ) to dostaje bana, bo każdy kto na prawdę chcę się zabrać za akwarystykę, nie wjedzie z takim tematem i będzie mógł korzystać z forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis96 Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Lepiej nie prowokuj kolegów Wszyscy są za ANTY KULA Zresztą ja też... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Ja zadam takie pytanie do autora. Podoba ci się to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudy3681 Posted March 8, 2012 Author Share Posted March 8, 2012 Ale czy ja napisałem że będzie tam jakakolwiek ryba? Nie. Więc o co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Koledzy, my próbujemy takich skatować, ale oni szydzą z kolejnych udanych prowokacji, więc to do niczego nie prowadzi, my nic nie zyskamy, a taki prowokator będzie nas miał za idiotów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudy3681 Posted March 8, 2012 Author Share Posted March 8, 2012 Nie rozumiem was, nie wiem co w tym złego aby w kuli były roślinki, trochę żwirku/pisaku i jakieś kamyczki... Widzę że na tym forum jest zero zrozumienia.... Proszę zamknąć temat czy tam usunąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts