bimekAKWA Posted March 7, 2012 Share Posted March 7, 2012 Witam.Chciał bym w salonie w szafie na środku zamontować akwarium szerokość szafy będzie miała coś około 5m i wyskości 2,3m.Po środku myślałem nad masywnym stelażem ok 200x50x80 lub troszke inne wymiary.I pytanie czy kupić akwarium już gotowe bez pokrywy pokrywa będzie robiona samemu w celu wyglądów estetycznych i dobrego oświetlenia dziennego jak i nocnego.Jaki był by koszt takiego akwarium robionego na zamówienie a jaki kupna nowego już sklejonego w zoologicznym. Ile by wyniosły koszty wyposażenia akwarium kupna roślin pod paletki i ile by mogło by ich być paletek + np neonki czerwone lub innesa. Odpowiedni filtr grzałka i wszystko inne co jest potrzebne. Jeśli ktoś miał doświadczenia z budowaniem szafy proszę o pw . Bo nie chce mieć niemiłych niespodzianek że stelaż padnie a 800l wody będzie u mnie w salonie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 7, 2012 Share Posted March 7, 2012 Jakie dokładnie chcesz mieć wymiary akwarium? Poza tym o koszty takiego zbiornika powinieneś zapytać firmę, która robi takie akwaria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted March 7, 2012 Author Share Posted March 7, 2012 Szerokość 2m wysokość obojętna i szerokość 40-50cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 7, 2012 Share Posted March 7, 2012 O cenie akwarium powiedzą ci w firmie. Oświetlenie musisz zrobić sam albo komuś zlecić. Ewentualnie kupić belki. Filtr to jedynie sump, Unimax 700, Fluval FX5, lub zbudowany za tłem jak ja mam w akwariach. Grzałka 300W lub 2x300W o ile będą tam palety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts