Chaos2011 Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Witam.Ostatnio w moim akwarium pojawiły się na przedniej szybie takie zielone punkciki.Nie mogę ich usunąć czyścikiem do akwarium.Próbowałem nawet drapać paznokciem , ale też nic nie dao.Jest jakiś sposób jak się tego pozbyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Wrzuć zdjęcia. Jesteś pewien że to nie plamy z zewnątrz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Jesteś pewien że to nie plamy z zewnątrz ?Tak,pewnie ktoś się nudził i mazakiem je porobił Może masz stary czyścik i nie chce zejść albo brakuje Ci samozaparcia jeszcze nie spotkałem się z żadną zielenicą której nie dałoby się sczyścić. Metalowy skrabak też by pewnie pomógł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Jesteś pewien że to nie plamy z zewnątrz ?Tak,pewnie ktoś się nudził i mazakiem je porobił Może masz stary czyścik i nie chce zejść albo brakuje Ci samozaparcia jeszcze nie spotkałem się z żadną zielenicą której nie dałoby się sczyścić. Metalowy skrabak też by pewnie pomógł. Wiesz, wszystko możliwe, ja też kiedyś myślałem że mam jakiegoś glona, kilka minut go ścierałem, a tu się okazało że to jakieś kakao z zewnątrz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos2011 Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 Plamy na pewno są wewnątrz , przy skrobaniu trochę odchodziły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Jaki masz skrobak ? Bo pamiętam że jak miałem taki plastikowy to nic się nie dało zetrzeć nim, może ty też masz coś takiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 U mnie pomagała gąbka do garów. Ta jej szorstka strona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos2011 Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 Skrobak plastikowy , spróbuję gąbką Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianooo Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Spróbuj zwykłego zmywaka do naczyń tą szorstką stroną i trochę siły. U mnie od zawsze działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Skrobak plastikowy , spróbuję gąbkąJeeezzzuuuu tylko nie weź tej co leży na zlewie . Raczej nową proponuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts