rybek-22 Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Rybka mi zachorowała na ospę więc muszę podnieść temperaturę wody i nie wiem czy moja roślina to przetrwa Proszę o zidentyfikowanie rośliny Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil18c Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 kabomba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 To kabomba.Sądzę,że masz zamiar podnieść temperaturę do jakiś 29 stopni-przetrwa ci Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 To kabomba.Sądzę,że masz zamiar podnieść temperaturę do jakiś 29 stopni-przetrwa ci Potwierdzam. Foty za duże ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybek-22 Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 29? normalnie mam 28 trzeba do ok 32 podnieść :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 To co ty masz za ryby,że w takiej temperaturze je trzymasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybek-22 Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 molinezje Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 No,chyba,że tak.Raczej jeśli podniesiesz temperaturę na 2-3 dni chyba nic się nie stanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Rybka mi zachorowała na ospę więc muszę podnieść temperaturę wody i nie wiem czy moja roślina to przetrwa Wyłącz filtr, zaciemnij akwarium, wlej preparat, najlepiej zieleń. Ja nie kombinowałem z temp. i ryby wyzdrowiały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybek-22 Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 W tym problem że nie mam żadnego preparatu Filtr można tak na legalu wyłączyć? Ryby nakarmić przed zaciemnieniem? Wystarczy wyłączyć światło czy też przykryć czymś akwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 http://www.superakwarium.pl/ospa-rybia- ... id638.html Powinno pomóc Ja zrobiłem tak .... Zgasiłem światło w akwa, wyłączyłem filtr, natlenianie zostawiłem. W to wlałem odpowiednio, dawkę Zieleni "Zoolek-a" czy jakoś tak. Ospia rybia zniknęła po chyba dwóch dniach. Nie pamiętam czy nie szybciej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts