domimir Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Witam!czy ten po lewej pyszczak , chodzi mi czy w tym ubarwieniu tez wystepuja samice?? i generalnie czy kazdego pyszczaka samca poznajemy po ilosci plamek na pletwie odbytowej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RyCho Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Generalnie to samce na płetwie odbytowej mają imitacje ikry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Generalnie to samce na płetwie odbytowej mają imitacje ikry. Samice również mają tylko mniejszą ilość w zależności od gatunku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domimir Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 No właśnie bo mam takiego pyszczaka jak po lewej, i nie ma nic na płetwie odbytowej , ma 6cm i się zastanawiam czy jest to samiec czy samica.. Może jak zrobię dobre zdjęcie to podeśle wieczorem to ktoś pomoże, sory za tak durne pytania ale dopiero co zaczynam z pyszczakami. Zwracaj uwagę na pisownię. mod.Evelyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 no wlasnie bo mam takiego pyszczaka jak po lewej, i nie ma nic na pletwie odbytowej , ma 6cm i sie zastanawiam czy jest to samiec czy samica..moze jak zrobie dobre zdjecie to podesle wieczorem to ktos pomoze, sory za tak durne pytania ale dopiero co zaczynam z pyszczakami Polecam obserwować akwarium jeśli nie ma pewności. Samiec u pyszczaków powinien zająć a potem bronić swojego terytorium. Niestety nie widać go tu w całej okazałości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domimir Posted March 7, 2012 Author Share Posted March 7, 2012 Dorzucam zdjęcia tego pyszczaka, mogą być troche niewyrażne , ale starałem się zrobić dobre...I jak myślicie samiec czy samica? Zaczynaj zdania z wielkiej litery, za następnym razem przyznam ostrzeżenie. mod.Evelyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts