skooter Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Mam pytanko i problem w przyszlym tygodniu sie przeprowadzam a niedawno czyscilem i robilem na nowo moje akwarium: po pierwsze w czym mam transportowac wszystkie rybki nie majac zbyt wiele czasu a po drugie jak to zrobic zeby nie miec juz roboty na robienie wszystkiego na nowo (za duzo na glowie) mam dosc duzo na glowie wiec nie mam czasu na myslenie o wszystkim wiec moze ktos mi podsunie pomysl jak to zrobic zeby bylo dobrze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 znajomy transportował swoje akwa (70l) około 30km zrobił tak: odlał 70% wody z akwa do baniaków takich po wodzie z dystrybutorów roslinki i zwirek zostały. małe glonki też wieksze rybki wsadził do wiaderka 12l do wody z akwa (poziom wody jakies 7l) grzałke filtr itd wsadził do reklamowki przewiozl akwa baniaczki i reklamowke do nowego mieszkania tam to ustawil, wlał wode poprawił roslinki wsadzil sprzety i "dolał" rybki i po klopocie zajeło mu to naprawde nie wiele czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Tylko trzeba uważać na zbiornik żeby nie uszkodzić w transporcie i oczywiście na rybki. W miarę możliwości jak najszybciej wszystko przywrócić do porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thalia Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Przewozilismy raz szwagrowi akwarium, ktore bylo u nas na czas jego wakacji. Wprawdzie nie ma w nim zbyt duzo roslin, ale zrobil to wlasnie dokladnie tak jak opisala anija277. Nic zlego sie nie stalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
omas Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Dobrze, ze ktoś się o to pytał, bo za 3 miesiące tez mnie czeka przeprowadzka i się zastanawiałem jak to zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts