kociolfigo Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Witam mam akwarium 96l , 10xneon innesa 4x gupik , 2x pielęgniczka ramireza , para prętnika karłowatego . Moje pytanie - czy mógłbym dołożyć samca bojownika , bez szkody dla teraźniejszych mieszkańców , a także dla samego bojka?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek2008 Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Napewno nekal by pretnika karlowatego i neonki. Ale na taki litraz to nigdy nie wiadomo. Bojownik nie lubi malych rybek i swiecacych sie. Lepiej nie ryzykowac wg mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Raczej nie, bo na 100% poobgryza Ci ogony od gupików, po prostu nie lubią kolorowych "welonów" (płetw) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociolfigo Posted March 12, 2009 Author Share Posted March 12, 2009 aha dzięki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
REKIN Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 w pewnym stopniu to zależy też od jego charakteru bo może trafić się łagodny lub jakiś agresor, a powiem Ci że widziałem bojowniki w akwarium z neonkami i wszystko było wporządku, ale jeśli już się zdecydujesz to staraj się wziąć takiego, który był w zbiorniku niż takiego co cały czas siedzi w kubeczku z reguły taki z większego zbiornika jest łagodniejszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociolfigo Posted March 14, 2009 Author Share Posted March 14, 2009 Koło mnie naszczęscie otworzyli nowy bardzo dobry sklep zoologiczny i nareszcie nie trzymają bojowników w kubeczkach , widziałem w akwarium z fantomami i gupikami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwarysta17 Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Dlaczego 1 samiec bojownika nie będzie zaczepiał innyh Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomasse Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Ja mam bojownika ze skalarami i jakoś nie obgryza im płetw. Wszystkie rybki żyją w zgodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fishu Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Ja mam Bojownika w 450l Jest to aqwa ogólne. Mam tam różne popularne rybki m.in. mieczyki, neonki, skalary itd. I mam tam Bojownika. Nie robią mu nic złego, sam też zachowuje się bez zarzutu. Nie był z kubeczka, tylko z 10l aqwarium. Kupuj śmiało. Bojowniki to piękne rybki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts