bartex188 Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Witam! Jestem tu nowy i potrzebuję pomocy ! Niedługo chcę czyścić akwarium i mam 2 piskorki, a problem w tym jak je wyłowić. Podłoże mam żwirowe i one tam w tych kamieniach sobie się chowają itp. I nie mam pojęcia jak je wyłowić. Prosze Was pomóżcie mi jakoś Z góry wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Robisz restart, że chcesz je wyławiać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartex188 Posted March 5, 2012 Author Share Posted March 5, 2012 Muszę wyczyścić całe akwarium bo bardzo długo nie czyszczone i trzeba już bo brud.. To jak se z nimi poradzić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 5, 2012 Share Posted March 5, 2012 W akwarium się nie robi restartu z powodu brudu. Odmul porządnie podłoże, wyczyść szyby i podmień z 50% wody. Powinno wystarczyć. Jeżeli się upierasz na restart to powyciągaj kamienie a potem je złap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted March 5, 2012 Share Posted March 5, 2012 Muszę wyczyścić całe akwarium bo bardzo długo nie czyszczone i trzeba już bo brud.. A co jest brudne w akwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartex188 Posted March 5, 2012 Author Share Posted March 5, 2012 A jak odmulić podłoże? Jestem w tym trochę zielony więc wybaczcie proszę A jak będę wyciągał kamienie to chodzi o to aby ich też nie uszkodzić nie przygnieść jakoś Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 5, 2012 Share Posted March 5, 2012 Bierzesz wężyk i zasysasz wodę, kupi z dna i inne paskudztwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 5, 2012 Share Posted March 5, 2012 Kupujesz najprostszy odmulacz i już. np. taki: http://allegro.pl/odmulacz-z-pompka-do- ... 09977.html A przy okazji to jak duże jest akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartex188 Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 60L A jakbym już wyciągał te kamienie to jakoś po jednym czy jak? Żeby ich nie uszkodzić? Kupiłem je małe a już są sporawe i nie chcę ich stracić A jak np. odmulam to rybki powyławiać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 60L A jakbym już wyciągał te kamienie to jakoś po jednym czy jak? Żeby ich nie uszkodzić? Kupiłem je małe a już są sporawe i nie chcę ich stracić A jak np. odmulam to rybki powyławiać? Jak odmulasz to żadnych rybek nie wyławiasz. Poza tym możesz złapać te piskorki i je oddać bo na nie masz za małe akwarium! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartex188 Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 Dobrze się one u mnie czują i rosną ładnie Więc raczej nie jest im źle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Dobrze się one u mnie czują i rosną ładnie Więc raczej nie jest im źle Tak ci się tylko wydaje! Po pierwsze to ryby stadne więc minimum 6 a po drugie akwarium powinno mieć minimum 80cm długości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartex188 Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 Nie dawno urodziło mi się 13 gupików i sa jak na razie w kotniku ale już podrosły hehe To jak proponujecie je wyłapać? Nie jest to prosta sprawa :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 To wyciągnij je razem z kotnikiem co za problem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartex188 Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 Mówię o piskorkach.. Jak wyłapać piskorki? Co do nowonarodzonych gupików to tylko tako podane info hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Tak, jak napisałem wcześniej. Ostrożnie powyjmuj wszystko z akwarium, wyłów ryby i je oddaj, gdzie będą miały właściwe warunki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Poza tym możesz złapać te piskorki i je oddać bo na nie masz za małe akwarium!Ja chętnie przyjmę, mam 200 hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Dziecinada! z 60 nie potrafisz ryb,odłowić.Spraw sobie siatkę do odłowu ryb albo wędkę. Takie pytanie miało by sens jak byś miał 500 litrowe akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Dziecinada! z 60 nie potrafisz ryb,odłowić.Spraw sobie siatkę do odłowu ryb albo wędkę. Takie pytanie miało by sens jak byś miał 500 litrowe akwarium. W pytaniu wyczuwalna rezygnacja i brak pomysłów. Jeśli ktoś prosi o pomoc to chyba należy udzielić? ZResztą jedne ryby same ci wpłyną do siatki a na drugie trzeba mieć sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartex188 Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 Normalne ryby łatwo wyłowić.. A jesteś taki mądry jachaja to wyłów piskorki które chowają się w kamieniach że nawet ich nie widać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Nie obrażają ja łapałem Piskorki w 200l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts