sidor Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Witam! Mam akwarium 120l a w nim: harem(1+2) gurami mozaikowe zbrojnik niebieski(jak podrośnie i ocenie płeć to dokupie drugiego i będzie parka) 20 X Bystrzyk Griema (Hyphessobrycon griemi) 3 ampularie krewetki RC (najprawdopodobniej przełożę) 4X Cierniooczki jedna kosiarka którą niedługo oddam. Jest sporo roślinności oraz kryjowek podłoże to bazalt+piasek i dojdą jeszcze liście dębu. Chciałbym dołożyć jeszczę harem/parkę najlepiej p. ramireza. Czy jest taka możliwość? Co odjąć od obsady a co dodać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianek Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Zabierz gurami. Zbrojnika nie dokupuj. Bocje też bym lepiej oddał ale jak się uprzesz to mogą być. Ile masz tych krewetek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Zbrojnika nie dokupuj.Można wiedzieć czemu ? Jasne, ze może dokupić osobnika płci przeciwnej. Ile masz tych krewetek?Jeśli to RC to ich ilosć nie am tu żadnego znaczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianek Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Nie sądze żeby zbrojniki się przydały. Nie jedzą glonów. A co do krewetek poprostu jestem ciekawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Nie sądze żeby zbrojniki się przydały.Czy każda ryba musi się do czegoś przydać? Jeszcze jedno pytanie. Czy Gurami nie są agresywne w stosunku do innych ryb? Co do obsady: To oddaj Kosiarkę, dokup osobnika płci przeciwnej Zbrojnikowi, możesz dokupić z 2 sztuki Cierniooczka, i spokojnie dać 1+1 Ramireza jeżeli Gurami nie są agresywne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sidor Posted March 4, 2012 Author Share Posted March 4, 2012 Bocje też bym lepiej oddał ale jak się uprzesz to mogą być. Nie mam bocji żadnych. Krewetek mam dużo ponieważ mi się namnożyły(z 3 samiczek około). Gurami nie są agresywne do innych ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Gurami nie są agresywne do innych ryb.W takim razie dodaj Ramirezy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianek Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Sory żle przeczytałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts