RYBEK Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Witam wszystkich ,jedna z moich samic krewetki Amano nosi ikre i bardzo bym chciał odchować młode z tym że w ogulnum się nieda bo mam Neony czerwone, pozatym ponoć larwy muszą mieć słoną wode.Może ktoś zna proporcie sól-woda ,i jaką konkretnie sól użyć?.Czy komuś sie udało je rozmnożyć ?POZDRAWIAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobika Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Rozmnożenie amanek jest b. trudne w warunkach domowych. Larwy przetrwają w słodkiej wodzie 7 dni. ósmego dnia wszystkie giną. Potrzebujesz osobnego pojemnika. Woda musi pochodzić z akwarium. Jak będziesz już miał tam małe, wodę zasalaj stopniowo. podziel na dawki. każdego dnia po trochę, aż dojdziesz do wymaganej liczby 32-33. Wypadła mi z głowy nazwa użadzenia do mierzenia zasolenia, ale napiszę jak mi sie przypomni. Sól akwarystyczna, oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RYBEK Posted March 12, 2009 Author Share Posted March 12, 2009 A czy moge jakoś przygotować im wode z morza ,bo mam niedaleko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobika Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Nie, woda powinna być zasalana stopniowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
RYBEK Posted March 12, 2009 Author Share Posted March 12, 2009 Chyba jednak spróbuje z morską wodą, jakoś to dopracuje.Może akurat będzie to dobre rozwiązanie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
korozja Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 chyba oszalałeś? naszą brudna wodą z bałtyku chcesz krewetki uraczyć? zdechna szybciej niż je zobaczysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts