Bobix Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Witam, czy to źle że razbory klinowe ciągle przesiadują na dnie ? Tylko dzisiaj tak zauważyłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
muza2121 Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Mam razbory pływają raczej na środku niż na dnie więc sądzę że to niezadobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Czy oprócz pływania przy dnie zauważyłeś coś jeszcze niepokojącego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Zdecydowanie niedobrze. Poobserwuj je przez następne dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 4, 2012 Author Share Posted March 4, 2012 Ok teraz jest trochę lepiej są aktywniejsze. Ale podejrzewam ospę od około tygodnia. Ocierają się o liście ciągle, ale wcześniej pojawiały im się białe krostki, ale po podaniu leku nie mają już kropek. Czekam na dalsze objawy, wtedy podejmę leczenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 A może zaświeciłeś dopiero światło i pływały cały czas przy dnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 4, 2012 Author Share Posted March 4, 2012 Nie, po zaświeceniu owszem trochę się ożywiły. Ale widzę teraz, że 5 razbor jest aktywnych, a 3 przesiadują ospałe na dnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Może nie ma co panikować Może to tylko chwilowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted March 4, 2012 Author Share Posted March 4, 2012 Hmm, no nie wiem, to już drugi dzień, może to kolejny objaw ospy? Ps. Czy jeśli gupiczka we wczesnej ciąży już jest dosyć apatyczna to coś wróży złego ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymek150 Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 U mnie razbory są bardzo aktywne.Nawet jedna przeskoczyła do akwarium 6l które stoi obok ogólniaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 Ps. Czy jeśli gupiczka we wczesnej ciąży już jest dosyć apatyczna to coś wróży złego ?Każdy stan zmniejszonej aktywności może oznaczać chorobę, ale nie musi. Warto obserwować rybę w celu innych objawów choroby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts