leszek52221 Posted February 17, 2012 Share Posted February 17, 2012 Moje akwarium 72l , obsada neonki, razbory hengela, para pielegniczek kakadu i parka ramirezek filtr PENN-PLAX CASCADE 400 Grzałka Aquael 100W Oświetlenie standardowa 15W + folia aluminiowa , naświetlanie 10h dziennie Podłoże piasek 3 duże korzenie z wydrażonymi kryjówkami Nawożenie CO2 w płynie Rosliny - dużo :D Obecnie mam młode kakadu, ok 50sz, kiedy podrosna zamierzam zmienic cos w tym zbiorniku , jak widzicie rośliny rosną, właściwie to nie mozna tego nazwac wzrostem, po prostu one pną się w górę zbyt szybko, musze co tydzień przycinać. Na razie jak dla mnie to ten zbiornik wyglada jak chaos, planuje mieć 3 gatunki roslin , jeden gatunek z lewej strony i na ścianie akwarium , a resztę z prawej strony, , korzenie ładnie prezentujące sie po srodku, odsłoniete, jesli macie jakies ciekawe pomysły to dawajcie;) tak wygląda z profilu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sidorcia Posted February 17, 2012 Share Posted February 17, 2012 Jką planujesz obsadę? Akwarium bardzo ładne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszek52221 Posted February 17, 2012 Author Share Posted February 17, 2012 obsada już jest : neonki, razbory hengela, para pielegniczek kakadu i parka ramirezek Hmm...chcę żeby było naprawde piękne, jak na razie jesto to dzungla z masą przeróżnych gatunków roslin, a ja chcę wprowadzić tam jakąś harmonię , ład , a nie chaos jak teraz;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted February 17, 2012 Share Posted February 17, 2012 Ładne akwarium. Na ten litraż dałbym jedną ławicę i jeden rodzaj pielęgniczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sidorcia Posted February 17, 2012 Share Posted February 17, 2012 może 15X razbora klinowa i p.Kakadu lub ramireza?( nie pamiętam czy trzyma się je w parkach czy w haremach) i krewecie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszek52221 Posted February 17, 2012 Author Share Posted February 17, 2012 ja mam 3 x razbora hengela, 8 neonków , 2 kakadu, 2 ramirezki, pielęgniczki trzyma się w haremach - niestety miałem wiecej samic , które padły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted February 17, 2012 Share Posted February 17, 2012 Nie wszystkie pielęgniczki trzyma się w haremach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszek52221 Posted February 17, 2012 Author Share Posted February 17, 2012 no , racja, miałem na myśli te które ja mam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted February 17, 2012 Share Posted February 17, 2012 Akwarium ładnie się prezentuje, z ciekawości jak ci nie masz problemu z roślinami w piasku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszek52221 Posted February 17, 2012 Author Share Posted February 17, 2012 wiedziałem , że ktoś o to zapyta;) Nie mam żadnych problemów, rosliny muszę przycinać co tydzień przy podmianie. Rosną jak na drożdzach , zapuszczają korzenie w piasku bez problemu. Jedyne co się nie utrzymało to Glossostigma elatinoides, z którego chciałem stworzyć trawnik. Niemniej będę próbował innych roślin trawnikowych , zobaczymy co z tego wyjdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted February 17, 2012 Share Posted February 17, 2012 no , racja, miałem na myśli te które ja mam Ramirezy trzyma się w parach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszek52221 Posted February 17, 2012 Author Share Posted February 17, 2012 hmmm, zawsze sądziłem , że powinno być 1+3 , podobnie z kakadu, choć spotykałem sie z opiniami na innych forach , że jak sie ma parkę kakadu to nie ma szans na rozmnożenie tych ryb a ja je rozmnażam bez problemu. Widzisz, problemem internetu jest to , że wiele informacji tak bardzo sie od siebie różni , że już nie wiadomo w co wierzyć Ekipa z mojego akwa: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hajdmal Posted February 17, 2012 Share Posted February 17, 2012 bardzo fajnie sie to prezentuje wydaje mi sie że taki chaos jest bardziej naturalny niz jakis ład i skład w akwa. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robsonik4 Posted February 18, 2012 Share Posted February 18, 2012 fajny banieczek 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted February 18, 2012 Share Posted February 18, 2012 Masz bardzo ładnego samca ramirezki welonowej. Też miałem takiego, ale musiałem go oddać bo nie potrafił dobrać się z żadną samicą. Te wszystkie pielęgniczki nie tłuką się w tym baniaku? Masz trochę za małe akwarium na taką ilość tych rybek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszek52221 Posted February 18, 2012 Author Share Posted February 18, 2012 to tylko po jednej parce;p;p;p nie tłuką się, żyja w zgodzie i spokoju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted February 18, 2012 Share Posted February 18, 2012 to tylko po jednej parce;p;p;p nie tłuką się, żyja w zgodzie i spokoju Uwierz że to długo nie potrwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted February 18, 2012 Share Posted February 18, 2012 Mi nie pasją te "kupki" gałęzatki.Zdecyduj się albo na ramirezy albo na kakadu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tinamou Posted February 19, 2012 Share Posted February 19, 2012 Na razie masz młodego samczyka kakadu. Jestem pewien, że jak podrośnie nieźle będzie "lał" towarzystwo. Baniak świetnie i pięknie zagęszczony, więc pewnie dlatego 2 parki pielęgniczek zbytnio nie wchodzą sobie w drogę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszek52221 Posted February 26, 2012 Author Share Posted February 26, 2012 akwarium po przeróbce;) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Fototapetę do kosza Daj jakiegoś anubiasa na to drewno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszek52221 Posted April 6, 2012 Author Share Posted April 6, 2012 aktualizacja akwarium Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Niezły busz Normalnie raj dla ramirezek ale trochę dużo miejsca korzeń zabiera nie lepiej poszukać bardziej rozłożystego. Ogólnie akwarium piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszek52221 Posted April 6, 2012 Author Share Posted April 6, 2012 to są 3 korzenie ułożone jeden na drugim:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Mnie się podoba,ale dołożyłbym tego "mchu" na korzenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts