Venamous Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Mam akwarium 100l grzałkę 100W oraz filtr 1400l/h.Mam 3 skalary 15 neonków 10 gupików 1 brzankę i 2 duże glonojady ok.8cm.Problem polega na tym że woda szybko robi się mętna i zielona.Używam kropli BACTOSAN,ale ich efekt nie jest długi na drugi dzień woda jest mętna i zielona.Dałem na początku wymiany wody krople na surową wodę z kranu.Co zrobić w tej sytuacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramirez2000 Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Nie odpowiem na twoje pytanie ale jeśli chodzi o obsade to skalary do oddania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafikrafiki Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Masz zakwit. Tu poczytaj: KLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venamous Posted February 16, 2012 Author Share Posted February 16, 2012 Koledzy a co powiecie na węgiel aktywowany na kilka dni pomoże to coś? Filtr ma założone takie gąbki z włókna szklanego i co 2 dni sa ciemne i wtedy woda zaczyna sie robić zielona i mętna Rybek jest tylko 32+2 glonojady. Pokarm daje suchy w płatkach Ichtio-Vit 1-2 razy dziennie Bactosan dałem tylko 2 razy. Akwarium nie jest na słońcu bo stoi na środku ściany a okno jest obok na tej samej ścianie więc światło nie pada na te akwarium a lampa chodzi do 10h max dziennie. Roślinki sztuczne tylko 3 oraz 2 głazy i tyle. Co robić?pomocy rainbow - To drugi taki sam temat . Ten zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts