przemo_1008 Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Witam! Mam pytanie o kontrolę NO3, PO4 i Fe Kiedy najlepiej sprawdzić jakie są parametry podanych związków??? Przed czy po podmianie wody??? Chodzi mi tu bardziej o rośliny... nadmiar podanych związków powoduje rozwój glonów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Jasne, że przed, to odczyt parametrów wody podpowiada nam kiedy i czy stosować podmiany wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_1008 Posted February 16, 2012 Author Share Posted February 16, 2012 dobra załóżmy, że zmieniam wodę w niedziele i jeśli mam poziom azotanów na 20mg/l i fosforanów na 0,5mg/l i Fe ponad 0,5mg/l i nie zrobię podmiany wody i w czasie tygodnia te wskaźniki pójdą w gore to zaczną mi rosnąc glony ;( To może dobrze by było aby test azotanów i fosforanów robić przed podmiana a żelaza po podmianie? dobrze myślę?.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kit Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 A skad maz taki poziom fosforanow i zelaza? Pozdrawiam, Robert ---------------------------- Sent using TapaTalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_1008 Posted February 16, 2012 Author Share Posted February 16, 2012 to jest tylko przykład.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo_1008 Posted February 17, 2012 Author Share Posted February 17, 2012 pomożecie??? Załóżmy że podmianę wody będę stosował co tydzień... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts