antyradar1 Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Witam właśnie dotarł do mnie zestaw Co2 i zaraz zacznie się instalacja, a moje pytanie czy jeżeli będę dawkował Co2 to trzeba lub można dodawać Easy Carbo ? Zostało mi jeszcze ponad 1 litr Easy a szkoda żeby się zmarnowało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rattusek Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Nie trzeba, ale można, informuje o tym producent na opakowaniu EC, a jak Ci szkoda to możesz komuś odsprzedać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Możesz zmniejszyć dawkę CO2 i równocześnie dolewać trochę Carbo. W sumie to szkoda wyrzucić a leżeć za długo nie może. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Witam właśnie dotarł do mnie zestaw Co2 i zaraz zacznie się instalacja, a moje pytanie czy jeżeli będę dawkował Co2 to trzeba lub można dodawać Easy Carbo ? Zostało mi jeszcze ponad 1 litr Easy a szkoda żeby się zmarnowało. Z doświadczenia wiem, że można ponieważ to przetestowałem. Podawałem CO2 jako gaz i w płynie - nic się nie działo. Śmiało możesz podawać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paluszekrybny Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Możesz zmniejszyć dawkę CO2 i równocześnie dolewać trochę Carbo. W sumie to szkoda wyrzucić a leżeć za długo nie może. A to jak długo można przechowywać easy carbo ? Na opakowaniu nie ma żadnych informacji, pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Możesz zmniejszyć dawkę CO2 i równocześnie dolewać trochę Carbo. W sumie to szkoda wyrzucić a leżeć za długo nie może. A to jak długo można przechowywać easy carbo ? Na opakowaniu nie ma żadnych informacji, pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Spotkałem się z opiniami, że około roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antyradar1 Posted February 14, 2012 Author Share Posted February 14, 2012 Możesz zmniejszyć dawkę CO2 i równocześnie dolewać trochę Carbo. W sumie to szkoda wyrzucić a leżeć za długo nie może. A to jak długo można przechowywać easy carbo ? Na opakowaniu nie ma żadnych informacji, pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Jest informacja bardzo wyraźnie napisane " Najlepiej zużyć w ciągu 12 miesięcy od otwarcia" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paluszekrybny Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Możesz zmniejszyć dawkę CO2 i równocześnie dolewać trochę Carbo. W sumie to szkoda wyrzucić a leżeć za długo nie może. A to jak długo można przechowywać easy carbo ? Na opakowaniu nie ma żadnych informacji, pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Jest informacja bardzo wyraźnie napisane " Najlepiej zużyć w ciągu 12 miesięcy od otwarcia" O, to najwidoczniej na nowszych, bo na moim nic takiego nie ma napisane. Ani po angielsku/niemiecku na oryginalnej etykiecie, ani po polsku na naklejce od polskiego dystrybutora. Ale dzięki za informację, dobrze wiedzieć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts