Bobix Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Witam, dlaczego kirysy tak dziwnie się zachowują, to znaczy mam ich 6, i nigdy, nigdy nie widziałem wszystkich razem, albo pływają w 2 grupkach po 3, albo w 5 i jeden jest osobno. Czy to źle ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Mają taki kaprys, o ile wszystkie zachowują się tak samo, pobierają pokarm a żaden nie jest osowiały, bledszy, albo nie ma jakiś zmian skórnych to wszystko jest w porządku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Jeśli nie zaobserwowałes jeszcze innych zmian, to nie masz się o co martwić. Ja mam stadko neonków i czasem tez tak mają, że rozdzielą się na kilka grup, a innym razem pływają razem. Przyznam, tezz początku się wystraszyłam, pierwsza reakcja moja na te ich zachowanie ale wszystko z nimi było ok, więc przestałam się martwić. Więc, jeśli tylko takie zmiany zaobserwowałeś, to nie przejmuj się tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted February 14, 2012 Author Share Posted February 14, 2012 No tak, w zasadzie to tylko to zauważyłem. Ale każdy jest innej wielkości, są młode, czy to coś ma z tym wspólnego ? I nie wiem, ale wydaję mi się, że to ten sam kirysek jest zawsze oddzielny od stada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Wielkość nie ma znaczenia. A ten oddzielony od stada, ma jeszcze jakies inne objawy? Jak nic nie widać innego, to się nie przejmuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrSz Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 A czy wszystkie kiryski są tego samego gatunku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts