orzech71 Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Witam. Posiadam 200l o dość nietypowych wymiarach dl-100, sz-28, wys-70. Chciałbym zapytać czy istnieje możliwość trzymania w nim pyszczaków? Z mniejszych podobają mi się saulosi, ale może ma ktoś lepszy pomysł? Chciałbym trzymać 2 samce + 5/6 samic i nic więcej. Wiem, że długość jest jeszcze ok, ale szerokość jest trochę mała i zastanawiam się czy będzie im wygodnie? Może ktoś poleci jakieś inne rybki pasujące do biotopu malawi? Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Już ci pisałem w innym temacie, że na Malawi to się nie nadaje. Polecałbym ewentualnie muszlowce z Tanganiki ewentualnie mniejsze naskalniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzech71 Posted February 13, 2012 Author Share Posted February 13, 2012 Napisałeś mi w innym temacie, że to akwarium jest za niskie. Nie sądzę aby 70cm było za niskie... Zapytałem w tamtym temacie, czy chodzi Ci może o szerokość, ale brak odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Nie za niskie tylko tylko za wąskie. 28cm to mało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts