Mathew Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Witam !!! Moje pierwsze akwarium 126l, jeszcze nie w pełni skończone. Przepraszam za jakość, zdjęcia robione telefonem. Oświetlenie 2x14W Filtr JBL E 700 Grzałka 100W Napowietrzacz HP-200 Ozdoba: -sztuczny korzeń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Dane uzupełnij i mi wygląda ten korzeń z ktorego lecą bable na jakieś sztuczne. Pomysłowe tło:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Bąbelki tandetne. Za duże kamienie są w tle przez co akwarium jest nieproporcjonalne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawidos145 Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 żywy korzeń na środku, bądź wg gustów.. dosadzić jakiegoś mchu i zgadzam sie z poprzednikiem za duze kamienie na tle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianek Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Troche pusto musisz powiedziec jakie oświetlenie itp. Jak koledzy mówią za duże te kamienie. Akwarjum wygląda jak by było jakimś skrawkiem dużego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mathew Posted February 13, 2012 Author Share Posted February 13, 2012 Wstawiam zdjęcia z wyłączonym napowietrzaczem. Lepiej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziello Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Anubisa się nie zakopuje tylko przywiązuje do korzenia/skałki/kokosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Ciekawe te tło. Z czymś takim to ja tu małe malawi widzę. Tylko zamiast korzenia kamole do środka i mogłoby mieć klimat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mathew Posted February 13, 2012 Author Share Posted February 13, 2012 Anubisa się nie zakopuje tylko przywiązuje do korzenia/skałki/kokosa Wiem o tym tylko nie miałem czasu tego zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mathew Posted February 14, 2012 Author Share Posted February 14, 2012 Pierwsze rybki 60x Neon innesa Na zdjęciach jeszcze przestraszone od razu po wpuszczeniu, teraz to zapierdzielają po akwarium jak przecinaki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mercy Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Ja pamiętam jak mi się neonki przez 2h nie pokazały wszystkie bo sie bały i myślałem, że Pan w sklepie mi dał za mało:D Strasznie jestem ciekawy zdj. całego akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 No stary... ja rozumiem... ławica... ale 60 sztuk w 120l? Planujesz tam coś jeszcze z obsady? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba097 Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 60 neonek to chyba przesada na taki litraż... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Delikatnie mówiąc przerybiłeś. 30-40 w takim litrażu to już by było dużo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Delikatnie mówiąc przerybiłeś. 30-40 w takim litrażu to już by było dużo. No coś Ty... kolega wie lepiej... Chcę wiedzieć jakie jest wasze zdanie. Jeśli się z czymś nie zgadzam robię swoje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Na razie po swojemu ma przerybienie i neony wyglądające jak zombi, nie nadający się sztuczny korzeń, zbędny napowietrzacz, zbyt jasne podłoże jak na neony, kilka badyli w średniej kondycji i tło kontrastujące z podłożem jak murzyn na pustyni. No na razie szału nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Jedyne co mi się tutaj podoba to tło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rattusek Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Hehe, no to pojechałeś. 8-) Rybek już więcej nie dokładaj, możesz się nawet z kimś podzielić neony lubią ciemne podłoże więc z pewnością zachwycone nie były jak zobaczyły tę plażę. Problem z piaskiem jest też taki że słabo rosną w nim rośliny, dodatkowo te bąbelki wytrącają z wody CO2 które jest roślinom bardzo potrzebne, najlepiej dosadź jakieś mało wymagające gatunki żeby trochę zieleni było w tym akwarium. Wrzuć też jakieś nowe fotki całego akwarium bo jestem bardzo ciekawa jak wygląda taka mega ławica neonów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Nie za jasne podłoże dla neonów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mathew Posted February 15, 2012 Author Share Posted February 15, 2012 Roślinki wyglądają jak wyglądają bo przedwczoraj były dopiero sadzone i to nie są rośliny ze sklepu tylko od znajomych, u których rośliny się rozrosły i nie mieli z nimi co zrobić. Poczekaj miesiąc, urosną, wtedy wystawię zdjęcia i zobaczysz jak wyglądają. Co do podłoża to nie widać by rybom przeszkadzało jasne podłoże, wyglądają na szczęśliwe. I nie zamierzam dodawać więcej ryb, to będzie kotnik dla neonów. Na razie po swojemu ma przerybienie i neony wyglądające jak zombi, nie nadający się sztuczny korzeń, zbędny napowietrzacz, zbyt jasne podłoże jak na neony, kilka badyli w średniej kondycji i tło kontrastujące z podłożem jak murzyn na pustyni. No na razie szału nie ma. Dlaczego twoim zdaniem sztuczny korzeń się nie nadaje ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba097 Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Wyglądają na szczęśliwe?? Proszę nie bądź śmieszny.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianek Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Nadaje się stuczny tylko lepiej ryby czuja się z czymś żywym. A podłoże lepsze czarne chodźby dlatego, że te ryby takie mają w naturz co jest tylko najgłupszym przykładem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robsonik4 Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 bajerancko wygląda tło - jakbyś baniak wbił w w skały po prostu rewelacyjny pomysł (pozwolisz, że skopiuję to w swoim basenie ) ), i;e waży tło ??, do czego jest przyklejone ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Dlaczego twoim zdaniem sztuczny korzeń się nie nadaje ??Nie wiadomo jak wpływa na wodę. Takie ozdoby produkowane są w Chinach na tony, nie na sztuki. Nie wszystko co "akwarystyczne", nadaje się do akwariów, szczególnie że nie masz nawet testów żeby sprawdzić podstawowe parametry. że te ryby takie mają w naturz co jest tylko najgłupszym przykładem.Rzeczywiście najgłupszy, bo neony nie żyją w naturze nad czarnym podłożem. Prędzej nad mieszaniną ciemnego piachu, mułu, liści i korzeni, w ciemnej wodzie BW dodatkowo zwykle nie w pełnym słońcu. Tutaj natomiast mamy mocne światło świetlówkowe i jasne podłoże, za jasno dla tych ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianek Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Wiesz ale ja sądze, że on raczej nie zrobi BW. Więc dałem taki przykład. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts