oetam92 Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Akwarium 120 l Oświetlenie 2x18W jedna świetlówka Juvel day lite 6500k Filtr kubełek HW-303 A Grzałka Hanza 100 W Rośliny Egeria najas Lotos tygrysie (coś marnieje) reszty niestety nie znam nazw. Ryby 17 neon inessa 1x Prętnik karłowaty samiec (dokupię dwie samice) 2x barwniak czerwonobrzuchy Jakieś sugestie odnośnie udoskonalenia baniaka? Akwarium ma dopiero 3 tygodnie z małym haczykiem. Woda trochę zmętniała bo grzebałem przy roślinach:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Przy barwniaczkach ci raczej neonki długo nie pożyją Wiem z doświadczenia jakie one mają możliwości Ogólnie baniak fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oetam92 Posted February 12, 2012 Author Share Posted February 12, 2012 Na razie ich nie atakuje ale zabił drugiego barwniaka bo miałem dwa samce, a dzisiaj dokupiłem mu chyba samice chociaż ją też przegonił i nie wiem czy nie będzie znowu mordu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandacz Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 W akwarium masz trochę pusto dosadzi roślin i daj jeszcze jakiś korzonek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oetam92 Posted February 12, 2012 Author Share Posted February 12, 2012 Tak wiem że pusto bo rośliny są młode z przycinki i czekam aż się porozrastają, a korzeń chyba już brak miejsca na dodatkowy (jedynie jakiś miniaturowy ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 U barwniaków normalne , co najmniej u mnie zaobserwowałem 2 razy kupowałem samca) że samiec przegania samicę. W takim akwarium barwniak nie tknie neonek Gaweł ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oetam92 Posted February 12, 2012 Author Share Posted February 12, 2012 I jak później się pogodziły, bo mój już jednego zabił ale to był drugi samiec a dzisiaj kupiłem samice chociaż też nie jestem 100% pewny.Teraz jak się tylko zobaczą to jest atak i tak non stop.W zoologicznym tak samo się znają jak i ja (aż dziwne że ktoś kto pracuję w zoologicznym nie zna się na swojej pracy). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Ups nie zauważyłem ceramiki Wywal całą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oetam92 Posted February 13, 2012 Author Share Posted February 13, 2012 To nie jest z ceramiki to jakieś lekkie tworzywo i na razie niech będzie bo się pusto zrobi. Jeszcze nie mam żadnych ryb co zjadają glony a glonojady mi się nie podobają i jak są dorosłe już ich glony nie interesują podobno. Chcę kupić bocję z tych mniejszych striata lub karłowatą i tutaj mam pytanie czy one też jedzą glony ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Nie bocje nie jedzą glonów Polecam Otoski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oetam92 Posted February 13, 2012 Author Share Posted February 13, 2012 To jednak tylko ślimaki i te ochłapy z dna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts