sewww Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Siema. Posiadam w akwarium wewnętrzny filtr z napowietrzaczem firmy aqael z którego wężykiem doprowadzane jest powietrze i z końcówki lecą bąbelki. Chciałem zrobić taki motyw, że z końca filtra założyć wężyk z kamieniem i puścić napowietrzanie gdzieś na dnie, ale niestety coś nie wyrabia i rurką z dolotem powietrza wywala wodę. Da się to jakoś zrobić ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maro Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Może i da ale czy jest sens, musisz dać wężyk takiej samej średnicy co wylot z filtra, oraz duży kamień napowietrzajacy, przy małym weżyku i kamieniu robi ci sie za duże ciśnienie wręcz blokuje przepływ i wylatuje ci rurką z dolotem powietrza. Druga sprawa czy filtr pociśnie na samo dno wode z powietrzem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewww Posted February 12, 2012 Author Share Posted February 12, 2012 no wlasnie o to ciśnienie chodzi. Mam gruby wąż w sumie spróbuje, juz wiem jak. Dam gruby wąż, założony na filtr a zamiast kamienia zrobie wlasnej roboty zobaczymy czy wypali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts